Hjem > Aarhusiansk boligforening får stort solcelleanlæg på taget

Aarhusiansk boligforening får stort solcelleanlæg på taget

Varkjærparken i Viby ved Aarhus har fået installeret et solcelleanlæg på 277,68 kWp på taget af seks boligblokke. Det skriver Phønix Tag Energi i en pressemeddelelse.

Anlægget, der består af 1068 stykker polykrystalinske fylder 1772 kvadratmeter, og anlægget forventes at kunne producere mindst 255 MWh om året. Det er Boligforeningen ALBOA, der sammen med bygherrerådgiver Navitas Rådgivende Ingeniører, har valgt løsningen fra Phønix Tag Energi.

“Vi valgte at tilbyde Polykrystalinske solcellepaneler fra REC af to årsager. For det første er de norske REC paneler af en langt højere kvalitet end mange af den andre paneler på markedet, da producenten stiller højere strengere krav til standardtest-målingerne, end normen siger”, fortæller Morten Elsborg fra Phønix Tag Energi.

Energibesparelser der batter

Det nye solcelleanlæg vil producere cirka 40 procent af Vårkjærparkens samlede forbrug.

Anlægget monteres med den patenterede montagemetode fra Phønix Tag Energi, der ikke gennembryder taget. Panelerne monteres parallelt med tagfladen, og skygger derved ikke for hinanden. Ved at panelerne ligger ned, tilføres tagfladen tilmed en meget begrænset ekstra last i form af vind og snelast, står der i pressemeddelelsen.

Kilde: Energy-supply

Scroll til toppen