Hjem > Ærø får 125 EU-millioner til grønt færgeprojekt

Ærø får 125 EU-millioner til grønt færgeprojekt

Ærø Kommune har fået bevilget millioner til et projekt om elfærger. Det giver store perspektiver for miljøet og Ærø.

Spændingen er udløst. Elfærgeprojektet kaldet ‘Green Ferry Vision’ på Ærø har onsdag middag fået grønt lys for deres ansøgning om udvikling, bygning og drift af el-færger på Ærø.

Med den positive tilkendegivelse fra EU følger en check på op til 125 millioner kroner, og begejstringen er derfor stor på Ærø.

– Vores ansøgning er blevet imødekommet, og det er jo kæmpestort. Det er det, vi har håbet på og krydset fingre for, så det er kæmpestort, siger kommunikations- og projektmedarbejder i Ærø Kommune Thomas Estrup til DR Fyn.

Store perspektiver for Ærø

Færgeprojektet har til formål at designe, bygge og drive færger, som er drevet elektrisk. Designet har fokus på mindre færgeruter, eksempelvis Ærø, og sejlads på begrænset vanddybde i kystnære farvande.

Færgerne bliver bygget i lette materialer som eksempelvis glasfiber og bliver drevet af batterier og elmotorer. Batterierne bliver ladet op af grøn strøm fra vindmøller, hvilket både er godt for økonomien og miljøet.

Projektet er ikke kun godt for miljø. Der er også store perspektiver for øen i det sydfynske.
Vikingerne sejlede på vindkraft, det skal vi måske til i fremtiden. Vikingerne sejlede på vindkraft, det skal vi måske til i fremtiden. (Foto: Green Ferry Vision ©)

– Et skøn fra vores side er, at der er tale om en helt ny industri, hvor der i fremtiden skal bruges omkring 1000 færger her i Europa, siger lektor og projektkoordinator for Green Ferry, Henrik Mikkelsen.

Første færge i 2017

Det nye færgeeventyr kan dermed give arbejdspladser til Ærø, men også til underleverandører i Danmark, lyder håbet.

Ærø Kommune går nu i gang med at forhandle de eksakte detaljer i kontrakten, før projektet endeligt kan gå i gang.

Det er tidligere blevet meldt ud, at den første elfærge kan være klar i løbet af 2017.

Scroll til toppen