Hjem > Apple investerer milliarder i nyt datacenter ved Viborg

Apple investerer milliarder i nyt datacenter ved Viborg

Amerikanske Apple står bag “årets bedste erhvervsnyhed”, siger handelsminister Mogens Jensen. Apple investerer 6,3 milliarder i et nyt datacenter ved Viborg. Arbejdet skal indledes om to år og ventes at stå færdig i 2026.

IT-firmaet Apple etablerer et af verdens største datacentre lidt uden for Viborg. Det bekræfter både Apple og Udenrigsministeriet, og Apples øverste chef, Tim Cook, er begejstret.

Disse betydningsfulde investeringer repræsenterer Apples største projekt i Europa til dato. Vi er begejstrede for at udvide vores operationer, som vil skabe hundredvis af lokale arbejdspladser, siger Tim Cook i en pressemeddelelse.

“Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark.” Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Minister: Det er årets erhvervsnyhed

Datacentret ved Viborg er en del af en større investering, hvor Apple ligeledes etablerer et datacenter i Irland. Apple bruger i alt 12,6 milliarder kroner på de to centre. Business.dk skriver, at Apple investerer i alt 6,3 milliarder kroner i datacentret. Arbejdet skal indledes i 2017, og datacentret ventes ifølge Udenrigsministeriet at stå færdig i 2026.

Handelsminister Mogens Jensen bekræfter, at der er tale om en “stor milliardinvestering”. “Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen”, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Apples datacenter skal efter planen åbne i 2026. Når det åbner, skal overskudsvarmen pumpes ud i danskernes radiatorer. Apples datacenter skal efter planen åbne i 2026. Når det åbner, skal overskudsvarmen pumpes ud i danskernes radiatorer.

Et datacenter anvendes til at huse telekommunikation og datalagringssystemer. Det er blandt andet billeder, musik og filer i sociale netværk, der har medført en eksplosiv vækst i data og dermed et stort behov for lagring på computere placeret i datacentre.

Apple: Det giver vækst i Danmark

Apple forventer øget vækst i både Irland og Danmark som følge af investeringerne. “Vi er glade for at kunne anspore vækst i Irland og Danmark og udvikle energisystemer, der udnytter de to landes stærke vindressourcer”, siger Lisa Jackson, der er Apples vicepræsident for miljømæssige initiativer.

Datacentrene i Danmark og Irland vil begge blive 166.000 kvadratmeter store.

Apples beslutning om at lægge datacentret i Viborg skyldes ifølge Udenrigsministeriet muligheden for en særlig energiløsning, da det nye datacenter vil blive drevet af vedvarende energi og anvende sin overskudsvarme i fjernvarmenettet.

Apple skriver ligeledes, at datacentret i Viborg er designet til at indsamle overskydende varme og sende det videre ud i det lokale varmesystem “for at hjælpe med at varme hjem i lokalområdet”.

Datacentret skal desuden køre på 100 procent vedvarende energi.

Kilde: dr.dk

Om forfatteren

Scroll to Top