Hjem > Atomaffald-modstandere: Mellemlager kan sagtens ligge her

Atomaffald-modstandere: Mellemlager kan sagtens ligge her

I dag mødes atomaffaldprotestbevægelserne fra de fem kommuner, der er i spil til en mulig deponering af 10.000 kubikmeter atomaffald fra Risø.

Det sker i håbet om at overbevise sundhedsminister Astrid Krag (SF) om en såkaldt mellemlagerløsning, hvor affaldet ikke skal graves med, men i stedet opbevares i sikre omgivelser.

Formand for protestbevægelsen Lolland Mod Atomaffald, Bodil Waagensen, åbner nu for muligheden for, at et sådan mellemlager kan ligge på Lolland – ja, hvilket som helst sted i Danmark.

Kan sådan et mellemlager ligge på Lolland?

– Det kan det da sagtens. Det kan ligge hvor som helst.

Men den udmelding falder ikke i god jord hos Lollands borgmester, Stig Vestergaard. Han afviser fuldstændig, at atomaffaldet skal til Lolland:

– Det er imod den politik, som vi har i Lollands byråd. Det kan under ingen omstændigheder ligge på Lolland. Bodil Waagensen må have fået det forkerte ben ud af sengen, for det er en hel ny holdning jeg hører her, siger borgmesteren.

Udover Lolland er også Bornholm, Skive, Kerteminde og Struer Kommune som muligt deponi for atomaffaldet fra Risø.

Atomaffaldsmodstanderne henviser til Holland, hvor man ligesom i Danmark har en begrænset mængde atomaffald, og derfor har valgt en midlertidig løsning i sikre omgivelser – i et forstærkede betonbygninger. En løsning som i øvrigt også kaster arbejdspladser af sig, påpeger Bodil Waagensen.

Kilde: dr.dk

Scroll til toppen