Hjem > Brug kræfterne på at opnå succes i Paris

Brug kræfterne på at opnå succes i Paris

I november mødes verdens ledere i Paris for at forsøge at finde en måde, hvorpå man kan bremse klimaforandringerne og stoppe global opvarmning – endnu en gang , kunne man tilføje. Det er den 21. klimakonference og VedvarendeEnergi deltager sammen med flere af vores afrikanske partnere.

”Den største barriere for at få en succesfuld aftale i hus er forhandlingsklimaet mellem rige og fattige lande”, siger Gunnar Boye Olesen, som er politisk koordinator hos VedvarendeEnergi og sekretariatsleder i det globale netværk INFORSE, ”udviklede lande og udviklingslande har brug for at finde en måde, hvorpå de kan samarbejde mod et fælles mål i stedet for at sidde fast i gamle fordomme”.

VedvarendeEnergi vil forsøge at påvirke resultatet af forhandlingerne gennem oplæg og deltagelse i debatter og diskussioner med andre NGO’er og beslutningstagere – især den danske delegation. Hovedfokus vil være på Low Carbon Development Strategies i udviklingslade, som VedvarendeEnergi og partnere i Øst- og Vestafrika allerede arbejder på nu. Strategierne viser hvordan disse lande kan reducere deres CO2-udledning og på samme tid udvikle sig økonomisk og socialt, for at overbevise beslutningstagerne om, at det faktisk kan lade sig gøre: ”Vores mål med topmødet er at få en bindende aftale, hvor landene som et minimum binder sig til de mål, de selv har fremsat, og hvor der afsættes ekstra midler til klimatilpasning og CO2-reduktion i de fattigste lande, ” forklarer Gunnar.

Scroll til toppen