nat proj bydel
nat proj bydel

BY-DEL

nat proj bydel

BY-DEL

VedvarendeEnergi har igangsat projektet BY-DEL, der har til formål at nedsætte danskernes forbrug ved, at man i langt højere grad deler ting med hinanden fremfor at købe.

Projektets centrale element er hjemmesiden www.by-del.dk, der fungerer som lånecentral for brugerne og er platformen, hvor man kan skabe sig overblikket over, det der er tilgængelig for lån i ens nærområde. Derudover kan du søge gode råd på BY-DELs Facebook side, eller læse om hvordan andre deler.

Foruden de åbenlyse økonomiske og miljømæssige gevinster ved at begrænse behovet for nye ting, så rummer deletanken også et socialt aspekt i forhold til øget fællesskab i byområderne.

blue arrow Læs også “Dele-forbruget bunder både i fællesskab og sund fornuft”

Nye trends i vores forbrugsmønstre

Aarhusbydelen Frederiksbjerg er i foråret 2014 ramme for lancering af BY-DEL, og her vil der i samarbejde med forskellige borgergrupper blive skabt en række events med fokus bæredygtigt forbrug og deleøkonomi.

BY-DEL ligger sig i kølvandet på en lang række deleøkonomiske tiltag, der i disse år stille og roligt vinder ind som alternativ til de traditionelle forbrugsmønstre. I stigende grad deler, bytter og udlejer folk deres private ejendele, og er derfor medvirkende til et mindre behov for produktion af nye forbrugsgoder.

Projektet er støttet af Miljøministeriets pulje for grønne ildsjæle.

blue arrow Læs også “Aarhus skal blive bedre til at dele”

blue arrow Læs også “Del din webergrill med naboen”

Scroll to Top