På ByDel deler vi hinandens guld.
Hjem > Bytte, bytte købmand
På ByDel deler vi hinandens guld.

Bytte, bytte købmand

Deleøkonomi, genanvendelse af industriens ressourcer og loppemarkeder. Det er nogle af de emner, der har ramt forsiderne i 2014. Selvom der ikke er tale om et nyt fænomen, er der, som det er gældende i modeverdenen, tale om en trend. Og forhåbentlig varer trenden i mere end en sæson!

Genbrug er det nye sort, og hos VedvarendeEnergi udvikler vi hele tiden nye ideer inden for dette felt. Det sidste skud på stammen, By-Del, er et projekt, der sætter fokus på ressourcespild i det private forbrug.

På ByDel deler vi hinandens guld.

På din villavej, i dit lejlighedskompleks eller ude i dit landsbysamfund er scenariet oftest som følger: Du har 12 klapstole, og det har din nabo også. Du har din egen boremaskine, og det har din nabo også. Du har din egen trailer, og det har din nabo også. Du har endda et havetelt til 20 personer, og det har din nabo faktisk også!

I lyset af denne trend og det By-Del arbejder på, så skal vi ikke nødvendigvis alle sammen hver især eje 12 klapstole.

blue arrowLæs mere om BY-DEL

Byt dit guld til nyt

Med udgangspunkt i denne byttekultur og det at dele med andre afholdte vores projekt By-Del et tøjbytte arrangement d. 26. april. Godt 70 kvinder mødte op for at give deres gamle guld væk, i bytte for andres. Danskerne er det folk i Norden, der bruger mest tøj, og det skal vi lave om på. Vores tøjforbrug ligger 35 procent over verdensgennemsnittet. Der skal simpelthen nye boller på suppen. Og det vil By-Del være med til.

Til arrangementet holdte Sille fra We:Re oplæg om, hvordan hendes lille gesjæft er med til at sætte fokus på genbrug. Konceptet i hendes biks er at bruge gamle bannere, flag og presenning til at skabe nye produkter. Hendes tasker og punge fortæller hver især en hel unik historie. Én taske fortæller om oplevelserne ved Northside Festival 2013, en anden om dengang, der var Jazz Festival i gaderne i 2012.

Arrangementet fik også besøg af Sofie fra Resecond. Hos Resecond kan man aflevere sine gamle kjoler og bytte sig til en ny gammel kjole. På den måde får gammelt tøj nyt liv. Alle disse tiltag er små ting i det store billede, men alle betyder noget. Alle er brikker i det store genbrugspuslespil.

Til arrangementet blev der udloddet to billetter til Sustain Festivallen i Aarhus d.16. -17. maj. Vinderen blev Rikke Hers.

Om forfatteren

Scroll to Top