Hjem > Debat: Grøn ubalance i den nye vækstplan

Debat: Grøn ubalance i den nye vækstplan

Regeringen og Venstre taler ikke så lidt om grøn vækst, men den nyeste vækstpakke er ryddet for grønne tiltag. Kun tiltag, der bremser udbygningen med vedvarende energi og sænker energipriserne, så økonomien i energibesparelser bliver dårligere, er kommet med. Samtidig betyder aftalen om vækstpakken reelt en afskaffelse af BoligJobordningen, der giver omkring 5.000 arbejdspladser, og som let kunne målrettes energibesparelser.

Frem for at alle, både erhvervsliv og private, skal have billigere energi, kunne man nøjes med at gøre energien billigere for de virksomheder med stort energiforbrug, der virkelig er konkurrenceudsatte.

Præcis som man gør i Tyskland. Og så ville vi have råd til at fortsætte BoligJobordningen og gøre den til en grøn ordning.

Hvis regeringen havde ønsket det, var der masser af andre grønne væksttiltag, man kunne have tyet til. F. eks. støtte til energirenoveringer i erhvervslivet og boligsektoren.
Det ville give arbejdspladser, gøre Danmark mindre udsat for nye energikriser og spare på energien, både til gavn for forbrugernes økonomi og det globale miljø. Men den balance har man åbenbart ikke ønsket, og derfor får vi nu kun væksttiltag, der øger vores CO2-udslip.

Af Gunnar Boye Olesen, Politisk koordinator i VedvarendeEnergi

Scroll til toppen