Hjem > Elever får klimaforandringer i øjenhøjde

Elever får klimaforandringer i øjenhøjde

Når Mariagerfjord Gymnasium på fredag får besøg af UngEnergis forandringsagenter, kommer klima og energi på dagsordenen. De unge kan selv gøre en aktiv forskel i forhold til klimaforandringerne, er budskabet fra agenterne.

”De fem fede”. Det er navnet på fem gode råd til unge om at leve mere bæredygtigt. På fredag den 21. november Kl. 9.15 vil eleverne på Mariagerfjord Gymnasium blandt andet blive præsenteret for ”De fem fede”. Et af dem hedder ”festival frem for fly” og handler om, at de unge kan begrænse deres CO-aftryk ved at vælge en festival her til lands frem for en flyrejse hen over den halve klode.

Grundtanken hos UngEnergi er, at klimaspørgsmålet skal gøres konkret for den unge. Derfor er alle fem råd direkte handlingsanvisende. Men det handler i høj grad også om, at eleverne selv sætter initiativer i gang på deres uddannelsesinstitution. På andre gymnasier, hvor UngEnergi allerede har været, har eleverne afholdt tøjbyttemarked, på et gymnasium har de unge fået ledelsen til at sætte solceller på gymnasiets tag, og et andet sted har man afholdt bæredygtig fredagsbar.

At unge bekymrer sig om klimaforandringer, men også gerne vil bidrage til at modvirke dem, viser flere undersøgelser. Men unge har ofte svært ved at få hold på klimaproblematikken. “Vi håber, at vi med vores besøg kan hjælpe de unge med at engagere sig i klima- og miljødebatten og få dem til at forstå, at man selv kan gøre en aktiv indsats for klimaet, men at det ikke behøver at betyde, at man får en ringere livskvalitet.”, fortæller Kia Jensen, som er forandringsagent i UngEnergi.

I 2014 og frem til 2017 er ambitionen, at Bæredygtig Ung skal rundt på 120 uddannelsesinstitutioner, hvor man har mulighed for at komme i kontakt med flere end 70.000 unge.

Projektet har fået støtte fra VELUX FONDEN, Undervisningsministeriet og Energifonden.

Kilde: Fjordavisen

Scroll til toppen