Hjem > En optimistisk minister

En optimistisk minister

Så er det næstsidste dag på COP18, og Martin Lidegaard og hans ministerkollegaer er kommet til Qatar.

I morges havde han inviteret til briefing om forhandlingerne. Han ankom præcis kl. 10.10 til det danske delegationsrum.

Omkranset af 10 forhandlerne bidrog han med et noget optimistisk billede af forhandlingerne. Selvom der har været stilstand på en række punkter siden COP18 startede, mente han dog at ministrene, ham selv inklusiv, kunne nå at få en række aftaler på plads, inden topmødet slutter.

Han fortalte, at han var på vej hen for at tale med den polske minister, som godt ville tale om en aftale om Polens varme luft (de ubrugte emissionsrettigheder, som Polen har fået bevilliget i første periode af Kyoto-protokollen, og som kommer af, at Polen kun skal reducere 6%).

Han mente også, at der var mulighed for at få en form for aftale om klimafinansiering, nok primært i form af fortsatte forhandlinger frem til COP19.

Han glædede sig også over, at EU-landene ser ud til at yde mere frivillig klimafinansiering i løbet af 2013, end de tidligere år. Det er et stort ønske fra ulandene, som forventer øget støtte from til 2020, hvilket blev aftalt på COP15 i København.

Efter et kvarter kom embedsmænd og kvinder, og Martin blev kaldt væk og forsvandt ud af lokalet. Lokale er måske så meget sagt. På konferencer som COP18, som afholdes i udstillingshaller, består delegationslokaler af en firkant af plastskillevægge med en dør i et hjørne. Og døren raslede voldsomt efter ministeren.

Tilbage i rummet gav embedsmænd og kvinder en oversigt over de øvrige forhandlinger, ikke mindst de mange emner, de havde overladt til ministrene at blive enige om. Nu må vi så håbe, de kan nå det, ministrene!

Scroll til toppen