Hjem > Energistyrelsen godkender vindmølleprojekt i Aarhus Bugt

Energistyrelsen godkender vindmølleprojekt i Aarhus Bugt

Forundersøgelserne til at opføre 20 vindmøller med en højde på op til 150 meter i Aarhus Bugt er nu godkendt, men en lokal borgergruppe vil klage til ombudsmanden.

Planer om 20 kæmpevindmøller med en højde på 150 meter blev i onsdags godkendt af Energistyrelsen. Nu vil flere borgere klage til ombudsmanden. De mener, at vindmøllerne vil ødelægge udsigten ud over Aarhus Bugt, skriver TV2 Østjylland.

Bag planerne står vindmølleselskabet Havvind Aarhus Bugt, der vil rejse 20 havvindmøller 6,5 kilometer fra kysten. Nu har Energistyrelsen godkendt projektets forundersøgelser.

»Dermed kan vi gå videre og planlægge et detailprojekt for 20 havvindmøller på højest 150 meter,« siger Søren Egge Rasmussen, der er formand for Havvind Aarhus Bugt A/S, til TV2 Østjylland.

Men modstanden mod projektet vokser blandt borgerne. Mange mener nemlig at vindmøllerne vil ødelægge det gode udsigt.

»Der er ingen lokal forankring herude. Samsø har direkte meldt ud, at de er imod det. Hele vejen langs Odder-kysten har vi samlet 8.500 underskrifter på, at man er imod vindmøllerne,« siger Peder Pedersen, der er talsmand for ‘Østjyder mod vindmøller i Aarhus Bugten’.

Gruppen mod havvindmøllerne har i onsdags klaget til ombudsmanden over behandlingen af sagen. Medlemmerne mener ikke de er blevet hørt i godkendelsesprocessen.

kilde: ing.dk

 

Scroll til toppen