Hjem > Energitjenesten laver energitjek i landsbyer

Energitjenesten laver energitjek i landsbyer

 

Energitjenesten Midtjylland har hevet en aftale i land om at lave energitjek i 5 landsbyer i Viborg Kommune. Projektet bliver i stil med ”For enden af villavejen”, hvor vores energivejledere laver hustjek og fortæller generelt om energibesparelser i den private boligmasse.

Men som noget nyt bliver Energitjenestens vejledning fulgt op af lokale håndværkeres tilbud til at få ført renoveringerne ud i livet. Det er Viborg Erhvervsråd, som også er med i samarbejdet, som sørger for, at husejerne kan få fulgt op på energitjekket i form af tilbud på arbejdet.

Energibesparelser – og lokal jobskabelse

Søren Dürr fra Energitjenesten er glad for projektet: ”Der er mange fordele for landsbyerne i projektet. Det handler om energibesparelser, men også om højere husværdi og lokal jobskabelse, så på den måde får man slået flere fluer med ét smæk”.

Planlægningen er i fuld gang, og udførelsen af projektet ligger i 2. halvår af 2013. Projektet er et samarbejde mellem Energitjenesten, Viborg Kommune og Viborg Erhvervsråd og er støttet af midler fra Landdistriktspuljen.

 

Energitjenesten er VedvarendeEnergis landsdækkende rådgivningsenhed, som leverer gratis uvildig rådgivning om energibesparelser og vedvarende energi. Læs mere på www.energitjenesten.dk

Scroll til toppen