Hjem > Grønne agenter går i genbrugstøj

Grønne agenter går i genbrugstøj

Da Odense Katedralskole onsdag den 3. december fik besøg af Ungenergis forandringsagenter, kom klima og energi på dagsordenen. Forandringsagenterne præsenterede eleverne for budskaber som “second hand frem for shopaholic” og “kål frem for kød”.

“De fem fede” er titlen på fem gode råd til unge om at leve mere bæredygtigt, og onsdag klokken 12 præsenterede forandringsagenterne Kia og Ida fra Ungenergi, som er miljøorganisationen Vedvarende Energis ungdomsafdeling, “De fem fede” for 1.Q på Odense Katedralskole.

Ud over at at rejse mindre med fly og gå mere på festival handler det om at købe brugt tøj. Hvert stykke nyt tøj koster 50 kilo på CO2-regningen, og eleverne vil desuden få hjælp til at starte en bæredygtig aktionsgruppe på gymnasiet.

Grundtanken hos UngEnergi er, at klimaspørgsmålet skal gøres konkret for de unge. Derfor er alle fem råd direkte handlingsanvisende.

Eleverne står selv for initiativerne

Men det handler i høj grad også om, at eleverne selv sætter initiativer i gang på deres uddannelsesinstitution. På andre gymnasier, hvor Ungenergi allerede har været, har eleverne fået ledelsen til at installere solceller på gymnasiets tag, og et andet sted har man afholdt bæredygtig fredagsbar.

I Aarhus fik elever på byens gymnasier hurtigt arrangeret et tøjbyttevent, hvor eleverne kunne bytte deres aflagte tøj med hinanden. Det førte til 2500 byttehandler og en masse sparet CO2. Arrangementet stod eleverne fuldstændigt selv for.

Kilde: Fyens.dk

Scroll til toppen