Hjem > Hedegaard: Delebiler er vejen frem

Hedegaard: Delebiler er vejen frem

– Vi har nu over syvhundrede millioner biler i verden. Om otte år har vi over en milliard. Vi har brug for en lidt klogere måde at udnytte resurserne på, og det kan vi gøre med delebiler, siger EU´s klimakommisær Connie Hedegaard.

Grundtanken i delebilisme er, at brugerne, i stedet for at købe egen bil, tilslutter sig en ordning, hvor de kan få en bil stillet til rådighed, når de har behov for det. I Danmark er der omkring 3600 aktive delebilmedlemmer.

Til sammenligning er brugen af delebiler vokset eksplosivt på den anden side af grænsen. I Tyskland har man i dag over 190.000 medlemmer. Og i Schweiz er der cirka 2500 delebiler, som bliver benyttet af godt 100.000 bilister.

Godt for samfundet

Delebiler er på alle mulige tænkelige måder en win-win-model, konkluderer kommissæren, da det både sparer samfundet og borgernes penge, plads og CO2-udslip.

– Det handler jo om, at vi ikke alle sammen behøver at have en bil stående i garagen. Måske kunne vi gøre det på en lidt fornuftigere måde, så vi sparer på resurserne, tilgodeser miljøet og samtidig får nedbragt trafikken i de store byer. Delebiler er en klog løsning, uden at vi samtidig skal give afkald på vores mobilitet, lyder det fra Connie Hedegaard.

Delebiler i fremtidens byer

Connie Hedegaard er så vild med ideen, at hun åbner en dør for, at delebilisme kunne få en plads i EU’s fremtidige transport- og bystrategier.

– Det er jo det, grøn vækst handler om. Vi skal finde nogle mere intelligente metoder til at skabe bekvemmelighed i vores moderne liv. Vi kommer ikke langt med at sige til folk, at de ikke må køre i bil. Løsninger som delebiler er et skridt i den rigtige retning. Jeg tror, at mange mennesker gerne vil give afkald på at have bilen stående i garagen, hvis det er nemt, bekvemt og ikke er for dyrt, siger Connie Hedegaard.

Kilde: dr.dk

Om forfatteren

Scroll to Top