Hønseavl i Mali
Hjem > Høns skaber håb i et klimaforandret Mali
Hønseavl i Mali

Høns skaber håb i et klimaforandret Mali

VedvarendeEnergis medarbejder Kresten Kjær Sørensen er netop vendt tilbage fra et ophold i det vestafrikanske Mali, hvor han har besigtiget vores projekt. Mali har været gennem en turbulent periode, hvor en fransk ledet militær intervention i januar i år fik fordrevet rebel- og terrorgrupper i den nordlige del af landet.

Inden da havde dele af militæret væltet den siddende regering i Bamako, og situationen har været skrøbelig siden.

VedvarendeEnergi arbejder med at hjælper fattige i Mali, som er meget påvirket af klimaforandringer. Træfældning og salg af træ til brændsel er et stort problem, da det skaber ørkenspredning: Jo mere ørken, jo mindre landbrugsjord, hvilket fører til sult og stigende tilflytning til byerne. I stedet arbejder VedvarendeEnergi med bl.a. hønseavl, som alternativ tiltræfældningen.

Hønseavl er en sikker indtægtskilde

Kresten Kjær Sørensen kan med glæde konstatere, at flere og flere maliere har fået gang i hønseavlen.

Hønseavl i Mali

Manden på billedet har fået adgang til et  lån med VedvarendeEnergis støtte, som han har brugt på at bygge dette fine hønsehus (han har selv malet hønen, red). Han har også fået støtte til at holde høns og kun to er døde siden juli - et meget lavt tal i dette område.

Han vil kunne betale lånet tilbage i december, og så er det rent overskud derfra. Hønsehold er én af de ting, vi støtter i Mali. Indtægten fra høns er langt mere stabil og det hjælper kolossalt, når høstudbyttet bliver mere usikkert. At høstudbyttet er blevet mere usikkert, er en helt konkret konsekvens af klimaforandringer i mange afrikanske lande.

Scroll til toppen