Hjem > Hørt i bussen

Hørt i bussen

Som de fleste andre COP deltagere, tager jeg hver dag bussen fra hotellet til Qatars konferencecenter, hvor COP18 afholdes. Det tager mellem en halv og en hel time afhængig af trafikken og af ruten

(som af en eller anden grund skifter lidt fra dag til dag).

Arabisk ungdomsklimanetværk

Sidste aften kom jeg til at sidde sammen med en gruppe højtsnakkende arabiske unge, som levende diskuterede på arabisk blandet med lidt fransk. Da jeg havde hørt lidt på dem, kom jeg til at tale med min sidemand i bussen, som forklarede på engelsk, at de var en del af en ny organisation ”Arabic Youth Climate Network”(AYCN). Den var dannet indenfor de seneste måneder, og havde deltagere fra de fleste arabiske lande. Så diskuterede de videre om deres kommende aktiviteter, bl.a. om de skulle søge støtte til deres arbejde i Verdensbanken, eller de skulle holde sig langt væk fra denne på flere måder tvivlsomme organisation.

Qatars første klimademonstration

Et af de opløftende elementer ved COP18 er de relativt mange aktive fra den arabiske verden. Det er ikke bare ungdommen, men også mange andre, som f.eks. deltagerne i klimademonstrationen i lørdags, den første i Qatars historie. Der også interesse i klimavenlige løsninger fra højeste sted i landene, hvor man er interesseret i energieffektivitet og i investeringer i vedvarende energi. Som eksempel har Qatar under COP18 meddelt, at landet vil investere i et 1800 MW solkraftværk.

Så må vi håbe, at både det arabiske ungdomsklimanetværk og viljen til at investere oliepenge i vedvarende energi lever videre efter COP18 slutter. Det er der god brug for, også for det globale klima.

Scroll til toppen