Hvad er en biodome
Hjem > Hvad er en biodome?
Hvad er en biodome

Hvad er en biodome?

Hvad er en biodome

Hvad er en biodome?

Et helt biodomeanlæg består af 3 bygninger: Selve biodomen med toiletter og bad, et rensningsanlæg og en køkkenbygning

Biodomen er en 3-etagers bygning med toilet- og brusefaciliteter i stueetagen og kontorer og mødelokaler på 1. etage og mødelokaler på 2. etage, hvor der er installeret computere med internet adgang, som kan bruges af elever og borgere.

Under bygningen er der bygget en septiktank, hvor fæces ryger ned.
Afføringen indsamles i rensningsanlæg, der har en biogas reaktor. I reaktoren produceres der biogas, som anvendes til opvarmning af vand og til madlavning i biodomens køkkenbygning. Biogassen erstatter brugen af brænde til madlavning.

 

Biodomes placeres på skoler

Biodomes bliver opført på skoler:

  • Det giver skolebørnene ordentlige sanitære forhold og bedre hygiejne
  • Skolerne får en indtægt fra toiletterne, som de kan bruge på at forbedre forholdene på skolen eller til indkøb af skolematerialer

Det er gratis for skolebørnene og skolens lærere at bruge biodomen, mens det koster et symbolsk beløb for andre brugere. Det er hovedsagligt de familier, der bor i en omkreds af 100 meter fra bygningen, der vil bruge faciliteterne.

Den daglige drift foretages af en caretaker, som sørger for sæbe, papir og som holder Biodomen ren. Den overordnede drift klares af en bestyrelse sammensat af folk fra skolen og lokalområdet.

Scroll til toppen