LEDIGE STILLINGER

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi

LEDIGE STILLINGER

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi

Ledige stillinger

 

International rådgiver til program i Østafrika

Miljøorganisationen ’VedvarendeEnergi’ søger med tiltrædelse snarest muligt en international rådgiver til vores klimatilpasningsprogram i Kenya, Tanzania og Mozambique. VedvarendeEnergi arbejder tæt sammen med et voksende antal civilsamfundspartnere med lokale miljø og klima udfordringer som tema.  VedvarendeEnergi har en programaftale med CISU, der løber frem til 2024.

Vi er et lille international team, så du kommer til at arbejde på tværs af alle afdelingens opgaver, men får et primært ansvarsområde indenfor videreudviklingen af vores nuværende monitorerings- lærings- og evalueringsværktøjer på tværs af samarbejdslandene og i et tæt samarbejde med partnerne i programmet. Derudover vil du tidligt i din ansættelse komme til at spille en vigtig rolle i forhold til formuleringen af en ny programkomponent, der får fokus på klimatilpasning og naturressourceforvaltning i lokalsamfund i det nordvestlige Tanzania.

Din erfaring og tidligere resultater fra udviklingssektoren er mere vigtig for os end din uddannelsesmæssige baggrund. Det vil være en fordel for din ansøgning, hvis du har en eller flere udstationeringer bag dig, tidligere har arbejdet sammen med små og mellemstore civilsamfundsorganisationer i syd og kender til deres generelle operationelle udfordringer. En god del af din samlede erfaring skal være opnået indenfor miljø, vand, skov eller landbrugssektoren.

 

Vi leder efter en person med:

  • Minimum 10 års praktisk erfaring fra udviklingsbranchen gerne som konsulent, ansat i en civilsamfundsorganisation eller rådgiver for en donor
  • Indgående kendskab til og forståelse for samspillet mellem civilsamfund og offentlig forvaltning ikke mindst i forhold til decentraliseringsprocesser
  • Erfaring med udvikling og anvendelse af specielt kvalitative monitoreringsredskaber samt brugernære lærings- og evalueringspraksisser
  • Erfaring med projektudvikling og rapportering til donorer

 

Derudover skal du være:

  • Forhandlingsvant og i stand til at skabe målbare resultater i et procesorienteret miljø
  • God til at danne og bevare konstruktive relationer på tværs af interesser og kulturer
  • Klar til at rejse mellem 40 og 60 dage om året til primært Østafrika
  • I stand til at skrive og vinde tilbud
  • Flydende på engelsk i skrift og tale, gerne med kendskab til kiswahili
  • God til at arbejde selvstændig gennem længere tid samt i mindre tætte teams

 

Løn- og arbejdsforhold: Du bliver en del af en organisation med ca. 20 ansatte, der i Danmark arbejder med flere områder af den grønne omstilling og internationalt med udviklings- og investeringsaspekter indenfor klimaområdet.

Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer / uge. Lønnen tager udgangspunkt i den fællesakademiske skala + tillæg i forhold til erfaring og ansvarsområder. VedvarendeEnergi har kontor i Aarhus midtby.

Stillingen vil være slået op til vi har fundet den rette så skriv gerne din ansøgning så hurtig som mulig.

Ansøgning sendes pr email til lj@ve.dk med cc til br@ve.dk

Eventuelle spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til leder af international afdeling Lars Jacobsen, e-mail lj@ve.dk, tlf. 2046 9910 eller sekretariatsleder Bjarke Rambøll e-mail br@ve.dk, tlf. 2027 0344.

 

Find mere information om vores internationale arbejde på www.sustainableenergy.dk

______________

 

Uopfordrede ansøgninger

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig, om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet blive udarbejdet i fællesskab med praktikanten og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail ramboell@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

 

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."