Debatarrangement: Europæisk klimapolitik


Vi er medarrangører på dette debatarrangement, som vi afholder i anledningen af Claude Turmes’ nylige bog* om de sidste årtiers europæiske energipolitik, der netop er udgivet i en engelsk version.

Claude Turmes er medlem af EU-parlamentet for Luxembourg og energipolitisk talsmand for gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Tidligere i år blev han udpeget til EU-parlamentets ordfører for forvaltningen af energiunionen, der bl.a. tager sigte på at forstærke det regionale samarbejde mellem EU-medlemslandene.

I den første halvdel af mødet vil tidligere Udenrigsminister og Klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard (RV), der har skrevet forordet til bogen, med udgangspunkt i denne interviewe og føre en samtale med Claude Turmes om de sidste årtiers europæiske energipolitik og den europæiske energiomstilling.

I den anden halvdel er planlagt en paneldebat, der bl.a. berører det kommende danske energiforlig. SF’s energi- og klimaordfører i Folketinget, Pia Olsen Dyhr deltager, og vi har inviteret MF’erne Kristian Pihl Lorentzen (V), Orla Østerby (KF) og Lea Wermelin (S). Desuden deltager direktør Christian Kjær fra Danmarks Vindmølleforening, Klima- og miljøchef John Nordbo fra WWF Verdensnaturfonden og sekretariatsleder Christian Ege fra Det Økologiske Råd. Formanden for Klimarådet, Peter Birch Sørensen, er ordstyrer.

 

Kom i god tid. De vante gæster ved at sikkerhedskontrol ved Christiansborg samt turen op til gruppeværelset hurtigt kan tage en halv time. Deltagelse er gratis, men eftersom lokalet kun har plads til 50 personer, kan det anbefales at tilmelde sig hurtigt og senest d. 26. september.