EU, Kvinder og Energi – Salon med Britta Thomsen /Aarhus


Mød tirsdag d. 24. oktober Britta Thomsen i Aarhus på Kvindemuseet. Britta har i 10 år har været medlem af Europa-Parlamentet, hvor hun har fokuseret på både ligestilling og bæredygtig energi. Og så er hun en spændende foredragsholder og debattør.

Gunnar Boye Olesen deltager i dialogen om grøn omstilling. Gunnar Boye Olesen er fra miljøorganisation VedvarendeEnergi og INFORSE, hvor han arbejder for et Danmark og EU uden fossile brændsel.

Der vil være oplæg fra Britta Thomsen og Gunnar Boye Olesen samt flere paneldeltagere. Det endelige program offentliggøres senere.

Temaer
Et grønt Europa: Hvordan kan vi realisere omstillingen? Den svenske regering har for eksempel underskrevet en lov om, at Sverige skal have 100% VE i 2045, hvordan er det gået til? Hvad gør vi i Danmark? Hvad skal der til for at realisere EU’s energi-og klimapolitiske mål, og hvordan kan vi højne EU’s klimaambitioner?

Kvindernes rolle: Betyder flere kvinder i besluttende organer mere miljø og bæredygtig energi i EU-landene? Det spørgsmål rejser vi til salonmøde. I Sverige er for eksempel flertal af kvinder i regeringen – giver det så en mere grøn politik?

Hvem står bag
Arrangementet er organiseret i samarbejde med INFORSE-Europe, et NGO-netværk som blev etableret for 25 år siden ved FN-konferencen (UNCED) i Rio og miljøorganisationen VedvarnedeEnergi. Medarrangører: Kvinde Politisk Forum i Aarhus og Kvindemuseet.

Arrangementet er støttet af Europa Nævnet til INFORSE-Europe og de danske medlemmer: VedvarendeEnergi, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, NOAH-Klima og Energi, og Samsø Energiakademi.

Info og tilmelding
Tilmelding: eller
Pris: 20 kr. (Kaffe og kage/frugt). Betal ved indgangen – du kan også betale med Mobile Pay.
Tid: Tirsdag den 24. oktober kl.16.30 til 18.30.
Sted: Kvindemuseet i Aarhus (se kort nedenfor)
Mere information: Program og Noter (link til pdf filer)

 

BRITTAS BLÅ BOG

 

Britta Thomsen er tidl. medlem af Europa-Parlamentet fra 2004-14, hvor hun i alle årene bl.a har været ordfører på energi og på ligestilling. Hun står bag flere hundrede udtalelser og betænkninger i EU-Parlamentet om disse to emner. Hun er beskrevet som en person, der ”knokler som en hær”.Britta kæmper for et Grønt Europa. Hun har været de europæiske socialdemokraters chefforhandler om Europas fælles energipolitik frem til 2030, direktiver om vedvarede energi og energieffektivitet. Britta har fået flere priser for sit arbejde bl.a. Dansk Kvindesamfunds Mathildepris Europas Kvinders Pris og Sundhedskartellets ligelønspris. Britta er uddannet som cand.mag i historie og portugisisk fra Aarhus universitet.

GUNNARS BLÅ BOG

 

VedvarendeEnergi/INFORSE: Gunnar Boye Olesen, politisk koordinator, miljøorganisation VedvarendeEnergi (VE), koordinatorfor for INFORSE-Europa. Forfatter til VedvarendeEnergis forslag hvordan Danmark kan blive fossilfrit i 2030, og hvordan kan EU være fossilfrit i 2040. Gunnar er udannet mekanisk ingeniør fra DTU og har arbejdet med energipolitik og klimaspørgsmål i 30 år.