Folkemødet: Unge politikere sætter klimaet på menuen!


Kom til MasterSpild – en madkonkurrence, hvor ungdomspolitikere dyster i klima- og madvaner.

På Folkemødet vil Alternativets Unge og UngEnergi starte en debat med afsæt i klima- og ungdomspolitik, gode madvaner. Det gør vi bl.a. med en gedigen maddyst, vi har valgt at kalde for “MasterSpild”.

“MasterSpild – Folkemøde-edition” skal teste om danske spirende ungdomspolitikere kan blive enige om, hvordan man bedst værner om planeten. Alt imens de laver lækre vegetarburgere. 10 politikere fra hvert deres ungdomsparti (VU, KU, RU, SFU, DSU, SUF, LAU, DFU, ÅU og KDup) skal konkurrere i at lave burgere i en vegetar-udgave. Undervejs vil stifter af Stop Spild af mad, Selina Juul give peptalks, publikum vil få mulighed for at spørge ind til ungdomspolitikernes mad- og klimavaner, og til sidst kårer publikum Folkemødets bedste vegi-burger.

UngEnergi (UE) er en ungdoms- og miljøorganisation, som oplyser unge om klimaforandringerne og gør det nemmere for unge at håndtere fremtidens klimaudfordringer i deres hverdag.

Alternativets unge (ÅU) er Alternativets officielle ungdomsparti.