Skal EU skubbe vores forbrug i en mere klimavenlig retning?


 

-VedvarendeEnergi & INFORSE-Europe inviterer til aktuel workshop om EU’s klimapolitik, med særligt fokus på danskernes forbrug af ‘ting og sager’.

Danskernes forbrugsgoder (tøj, møbler, elektronik, hvidevarer osv.) udgør helt op til en tredjedel af vores samlede klimabelastning.

Som deltager i workshoppen får du viden om, hvordan EU kan understøtte vores omstilling til et mere klimavenligt forbrug. Ved samme lejlighed klæder du Europaparlamentarikerne på til arbejdet med EU’s klimapolitik op til EU-valget i 2019: Du får nemlig mulighed for at dele dine hverdagserfaringer med materielle forbrugsgoder, samt ideer til hvordan vores forbrug af ting og sager bliver mere bæredygtigt. Dine ideer vil blive overleveret til kandidaterne inden EU-valget.

Deltagelse + forplejning er gratis 🙂  

 

Sådan tilmelder du dig:

Send en mail til Camilla Panduro:  hvor du skriver dit navn, alder og hvilket område af Aarhus kommune du er bosat i.

Vi gør opmærksom på begrænsede pladser til workshoppen og anbefaler derfor hurtig tilmelding.

__

Hvorfor er workshoppen relevant for dig?

EU’s klimapolitik danner rammerne for Danmarks klimaindsats, også når det kommer til materielle forbrugsgoder. I maj 2019 er der valg til Europa-Parlamentet og dermed mulighed for at DU kan få indflydelse på EU’s klimapolitik.

Som deltager i workshoppen vil du få viden om EU’s klimamålsætninger, og indblik i hvad EU helt konkret har af muligheder for at regulere europæernes forbrug af ting og sager. Du får mulighed for at indgå i interessante dialoger om de forhindringer du oplever i omstillingen til et mere klimavenligt forbrug: Hvad bør der gøres fra EU’s side i den kommende valgperiode for at understøtte borgerne i at opnå et mere bæredygtigt forbrug af ting og sager? Alle holdninger er velkomne, og vi glæder os til at høre din!

Workshoppen er støttet af Europanævnet.

 

Program:

18.30 Velkommen

  • Inddeling ved borde og udfyldelse af kort spørgeskema – Vi vil byde på forplejning som kan nydes under de følgende præsentationer

18.45 Præsentation af EU’s klimamålsætninger og indsatsområder 

19.00 Præsentation af danskernes forbrug af ‘ting og sager’ i et klimaperspektiv

19.15 Dine erfaringer

  • Dialog-aktivitet ved bordene om barrierer og muligheder ved omstillingen til et mere klimavenligt forbrug af ting og sager

19.55 Præsentation af EU’s rolle: Hvordan kan EU helt konkret understøtte omstillingen til et klimavenligt forbrug af ting og sager?

20.05 Dine inputs

  • Dialog-aktivitet ved bordene om fordele og ulemper ved konkrete EU-tiltag

20.35 Dine anbefalinger

  • På baggrund af aftenens indspark og refleksioner nedskrives dine individuelle anbefalinger (anonymt). Anbefalingerne sammenfattes i en rapport af VedvarendeEnergi og overleveres til kandidaterne til Europa-Parlamentet inden valget i 2019.

20.45 Præsentation af Sofie Schousboe Laursen fra AffaldVarme

  • ‘Visioner for affaldshåndteringen i Aarhus kommune’

21.00 Tak for i dag

___

VedvarendeEnergi er en miljøorganisation, der arbejder for at bremse klimaforandringerne. Vi mener, at alle kan gøre en konkret forskel for en bæredygtig verden. Der skal handles nu – i vores egen hverdag og på politisk plan. Klik her for at læse mere om VedvarendeEnergi.
INFORSE-Europe is one of the 7 regions of the International Network for Sustainable Energy (INFORSE) – a worldwide NGO-network  working on grassroots level as well as on national, regional and international levels, all united on a common strategy for a long-term sustainable development with phasing out of nuclear and fossil energy use. Read more here.

 

Efterlad en kommentar