Hjem > Kommentar til ændringsforslag til elloven omkring justering af engrosmodellen m.m.

Kommentar til ændringsforslag til elloven omkring justering af engrosmodellen m.m.

VedvarendeEnergi takker for muligheden for at kommentere ændringsforslagene, og støtter at man ikke indfører den foreslåede model før “teknikken” er helt på plads i form af bl.a. datahub’en.

I §1.4 foreslås at kravet udgår om at netselskaber skal “sikre, at forbrugerne oplyses om mulighed for elbesparelser, give den enkelte elforbruger årlige informationer om dennes elforbrug.”
Ifølge kommentarerne til lovforslaget overdrages dette krav til netselskaberne i medfør af lovforslaget §1.13; men i den foreslåede tekst er der ikke krav om at forbrugerne oplyses om deres muligheder for elbesparelser.

Derfor foreslår vi at §1.4 tilføjes at kravet om at oplyse elforbrugerne om elbesparelser overføres til elhandelsselskaber eller til en anden organisation. Supplerende bør et minimumsniveau for denne information specificeres, f.eks. med en vejledning.

I bestemmelserne om overtagelse af elforsyning til en forbruger ved konkurs af elhandelsselskab m.m. (§6) bør det sikres at forbrugerne orienteres på lige fod med andre.

Uddybning og flere oplysninger ved politisk koordinator Gunnar Boye Olesen på gbo@ve.dk.

Scroll til toppen