Hjem > Kommentar til EU forslag til forordning om energi- og miljøkrav til luftvarmeprodukter, luftkøleprodukter og højtemperaturprocesvæskekølere

Kommentar til EU forslag til forordning om energi- og miljøkrav til luftvarmeprodukter, luftkøleprodukter og højtemperaturprocesvæskekølere

VedvarendeEnergi er enig i, at Danmark bør stemme for dette forslag til øget energieffektivitet og reduceret NOx emissioner fra disse produkter.

Vi mener, at energieffektivitetskravene er for lave, både for køle og varmeudstyr, og at kravene bør øges, så de mindst svarer til eksisterende krav for mindre udstyr.

For køleudstyr er ”seasonal efficiency” foreslået til 181% i “tier 1” for luft-luft kølere, mens det allerede i dag er 184% for små air-condition anlæg iflg. EU regulering 202/2012. For eldrevne varmepumper er luft-luft varmepumpers ”seasonal efficiency” foreslået til 133% (115% for roof-top) for “tier 1” og 137% (125% for roof-top) for “tier 2”. Til sammenligning er kravet til en lille luft-luft varmepumpe 149% ifølge EU-regulering 202/2012.

Vi er glade for, at muligheden for lavere effektivitetskrav kun er muligt for udstyr med kølemidler med drivhusgaspotentiale (GWP) under 150.

Yderligere oplysninger ved vores politiske koordinator Gunnar Boye Olesen på olesen@ve.dk.

Scroll til toppen