Hjem > Kraftig medvind til små vindmøller

Kraftig medvind til små vindmøller

Ny afregningspris for el får salget af husstandsmøller til at boome. En husstandsmølle skal placeres mindst 82 meter fra nærmeste nabo. Det er denne slags møller, der kommer flere af op i denne tid. En husstandsmølle skal placeres mindst 82 meter fra nærmeste nabo. Det er denne slags møller, der kommer flere af op i denne tid.

Du får udsigt til masser af små nye vindmøller i det danske landskab i den kommende tid.

– Det går helt forrygende med salget i øjeblikket, siger Joakim Kiørboe, salgsingeniør hos Thymøllen, der fremstiller husstandsvindmøller.

Ny afregningspris fremmer salg

Virksomheden har på kort tid solgt op mod 80 nye møller. Det er fire gange så mange som hele sidste år.

Det er en ny afregningpris til ejerne af de små møller på 2,50 kroner per kilowatttime, som har fået salget til at boome. Nu kan en husstandsvindmølle typisk være tjent ind på bare seks år.

– Nu er vi så oppe på fuld styrke igen med 25-30 medarbejdere, plus hvad der er beskæftiget hos vores underleverandører, siger Joakim Kiørboe, Thymøllen.

Salgsboom giver arbejdspladser

Og det har været et vendepunkt for branchen, som lå helt stille sidste år, fordi reglerne ikke var på plads, siger Joakim Kiørboe fra Thymøllen.

– Vi måtte sige farvel til mange medarbejdere, og vi var nede mellem tre og fem ansatte på et tidspunkt. Nu er vi så oppe på fuld styrke igen med 25-30 medarbejdere, plus hvad der er beskæftiget hos vores underleverandører. Og vi søger stadig nye folk, siger salgsingeniøren hos Thymøllen.

Husstandsmøller skal placeres mindst 82 meter fra nærmeste nabos opholdssted, så i praksis kan de kun opstilles på landejendomme.

Kilde: dr.dk

Scroll til toppen