Penge tilbage for solcellestrøm
Hjem > Man skal jo ikke have penge tilbage
Penge tilbage for solcellestrøm

Man skal jo ikke have penge tilbage

 

I disse dage spreder der sig desværre en ”nyhed” om, at ganske få solcelleejere får penge tilbage for den strøm, de har produceret. Læser man nyheden, som den kommer fra Ritzau, skulle man næsten tro, at det var en dårlig nyhed for solcellerne. Det forholder sig stik modsat:

Når folk ikke får penge tilbage, må de jo have brugt strømmen selv, og det er jo det, der hele tiden har været meningen både med den gamle solcelleordning, som de fleste solcelleanlæg er på, og den ordning, der gælder i dag.

Penge tilbage for solcellestrømLæs også: Kun få solcelleejere får penge tilbage

Solceller spiller en vigtig rolle i vores energisystem, fordi de typisk producerer strøm på tidspunkter, hvor vores vindmøller står stille. Isoleret set er solceller en dyr form for vedvarende energi. Vi har altså ikke solceller for at producere bunker af strøm, men som et supplement til vindenergien, så vores energiproduktion bliver mere stabil, end hvis vi satsede udelukkende på én teknologi.

Det er derfor en fantastisk god nyhed, at så få solcelleejere får penge tilbage. Det betyder, at hovedparten af de mange danske anlæg er dimensioneret, så de ikke producerer mere strøm, end ejeren selv bruger, og det er helt efter bogen.

AF Kresten Kjær Sørensen

VedvarendeEnergi, Klosterport 4E, Aarhus C

 

 

Scroll til toppen