Nej tak til skifergas
Hjem > Nej tak til skifergas
Nej tak til skifergas

Nej tak til skifergas

Nej tak til skifergas

Nej tak til skifergas

I VedvarendeEnergi argumenterer vi for, at skifergassen skal blive liggende, hvor den er. Det gør vi fordi penge kun kan bruges en gang. Og hvis investeringer er blevet båndlagt til udvinding af skifergas kan de selvsamme penge ikke anvendes til udvikling af de energikilder, der skal tage over, efter at skifergassen er brugt op.

Skifergas, så længer lager haves!

I USA udvindes der skifergas fra mere end 500.000 boringer. Det ser ud til, at USA i en periode vil kunne eksportere gas. Ser vi på kloden som helhed, så ligger de største lagre af skifergas i Rusland, Kina, Argentina og Libyen. I alt er der 42 lande, der har mulighed for at udvinde skifergas. Forsyningssikkerhed afhænger dermed af, hvilke lande en stat kan holde sig gode venner med. Så længe lager haves.
Og det er netop pointen. Skifergassen slipper op. I VedvarendeEnergi ser vi på den langsigtede forsyningssikkerhed.
I Polen, som er det potentielle skifergasområde område , der geografisk ligger nærmest Danmark har der været boret 40 testboringer. Alle uden resultat.

Klumme: Politisk utroværdigt at tillade skifergas

Skifergassen vil øge den globale opvarmning

Skifergassen vil medvirke til at øge den globale opvarmning. Skifergassen vil forsinke omstilling til vedvarende energi og et fossilt frit Danmark i 2050. Der vil være overhængende risiko for forurening af drikkevandet med sundhedsskadelige kemikalier og metan. Der vil ophobe sig farligt spildevand, der kan være radioaktivt og forurenet med tungmetaller og en lang række tilsætningsstoffer, samt ukendte kemikalier. I USA er alt det, vi frygter, blevet til virkelighed mange steder.

Læs mere om skifergas her på siden

Scroll til toppen