Hjem > Nyvalg i Grønland – også et valg om uranudvinding

Nyvalg i Grønland – også et valg om uranudvinding

Der er nu udskrevet valg i Grønland. Vi opfordrer de grønlandske vælgere til at sikre, at den næste regering vil genindføre den nul-tolerancepolitik, der var gældende i Grønland fra 1986. Erfaringen fra uranudvinding i andre dele af verden viser, at det ikke kan gøres uden at efterlade store miljøproblemer – og i den sårbare arktiske natur vil problemet kun blive værre.

Nultolerancen blev ophævet sidste år efter en ensidig informationskampagne og en forceret debat i Inatsisartut. Nu er der behov for bred information omkring uranudvinding og de mulige konsekvenser for miljø og mennesker og for spredning af atomvåben. Den såkaldte forhøring af Kuannersuit-projektet bør derfor sættes i bero idet det bagvedliggende informationsmateriale er for ensidigt og mangelfuldt.

“Vi vil bidrage til, at den informationskampagne, som bl.a. Sara Olsvig har bebudet, også kommer til at indeholde de kritiske synspunkter i forhold til uranudvindingens sundhedsmæssige, miljømæssige og sikkerhedspolitiske konsekvenser,” siger Mikkel Myrup fra Avataq i anledning af udskrivelse af valg til Inatsisartut.

Kilde/pressemeddelse: Avataq, VedvarendeEnergi, Det Økologiske Råd, NOAH Friends of the Earth Denmark

 

Kontakt

For Avataq (www.avataq.gl): Mikkel Myrup, tlf.: +299 22 84 23 – mikkelmyrup@post.com
For VedvarendeEnergi (www.ve.dk): Hans Pedersen, tlf.: +45 51 92 24 14 – pedersen@ve.dk
For Det Økologiske Råd (www.ecocouncil.dk): Christian Ege, tlf.: +45 28 58 06 98 – christian@ecocouncil.dk
For NOAH Friends of the Earth Denmark (www.noah.dk): Palle Bendsen, tlf.: +45 30 13 76 95 – pnb@mail.dk

Scroll til toppen