Hjem > Om os > Kontakt os > Ledige stillinger

Ledige stillinger

 

Frivillig skribent til VE-Posten

Vil du være skribent hos en miljøorganisation og inspirere andre til at leve grønnere?

En af vores skribenter på vores nyhedsbrev "VE-Post" stopper desværre og vi er derfor på jagt efter en ny engageret skribent, som vil være med til at skrive inspirerende artikler om grøn omstilling og VedvarendeEnergis arbejde for en mere bæredygtig og retfærdig verden.

Vi har især fokus på følgende temaer: Mobilisering af civilsamfundet, så alle kommer med i den grønne omstilling; globalt ansvar, så klimakrisen bliver løst internationalt samt grøn omstilling indenfor kategorierne ansvarligt forbrug, transport, bolig og energiforsyning. Derfor vil det være de temaer, som artiklerne til nyhedsbrevet vil tage udgangspunkt i og handle om.

Som skribent vil du indgå i en redaktionsgruppe bestående af i alt to frivillige skribenter, en frivillig redaktør samt en kommunikationsmedarbejder og sekretariatslederen for VedvarendeEnergi.

Dine opgaver er, at:

  • Skrive én artikel af ca. 2400 tegn hver 4. uge inden for temaerne: Mobilisering af civilsamfundet, globalt ansvar og grøn omstilling.
  • Være sparringspartner for en anden skribent.
  • Deltage i et fast redaktionsmøde hver 4. uge på VedvarendeEnergis sekretariat i Aarhus.

Opgaverne og møder vil være planlagt i god tid, så du har god mulighed for at planlægge din egen tid.

Vi leder efter dig, som:

  • Kan skrive journalistiske artikler, er god til skriftlig formidling og er detaljeorienteret.
  • Vil arbejde med positiv framing.
  • Arbejder struktureret og selvstændigt.
  • Er bosat i Aarhus eller i området, da møderne foregår i Aarhus C.
  • Er interesseret i grøn omstilling.
  • Kan afsætte ca. 12-16 timer om måneden til arbejdet.

I løbet af en måned skal du skrive en artikel samt lave forberedende arbejde som interviews og research – det forestiller vi os vil tage mellem 8-12 timer, men det vil også afhænge af hvor meget tid du bruger på at skrive. Hver måned vil du også skulle bruge lidt tid til at læse og give feedback på din medskribents artikel. Derudover er der et fast redaktionsmøde hver 4. uge, som tager cirka 1 time, og så er der afsat lidt tid til løbende kommunikation og redigering af din egen artikel.

Det er vigtigt for at os, at nyhedsbrevet og redaktionsgruppen kører kontinuerligt, og derfor skal du kunne forpligte dig til opgaverne i mindst 6 måneder.

Vi kan tilbyde:

Du bliver direkte koblet op på vores sekretariat, og kommer helt ind i maskinrummet i vores organisation. Du vil møde vores medarbejdere, som arbejder med de emner, der skrives artikler om, og du kommer til at arbejde sammen med sekretariatschefen og en kommunikationsmedarbejder, som også deltager i redaktionsmøderne.

Du får muligheden for stor selvbestemmelse omkring hvilke historier der skrives, så længe de er relateret til de problemstillinger som VedvarendeEnergi arbejder med, som er: Mobilisering af civilsamfundet, globalt ansvar og grøn omstilling indenfor kategorierne forbrug, transport, bolig, og energiforsyning. Du får derfor stor indflydelse på, hvilke historier vores læsere får. Vi tilbyder dig en vigtig rolle hos vores organisation, og vi tager dig og dine idéer seriøst.

Vi sørger for, at du får en introduktion til vores organisation og dine opgaver, og giver dig guides og skabeloner, som kan lette dit arbejde.

Du får konkret erfaring med skriftlig formidling og redaktionsarbejde samt artikler som du kan bruge i din portfolio. Derudover får du indsigt i miljø- og klimabranchen fra sekretariatet i en miljøorganisation, som har fokus på at inspirere til holdnings- og adfærdsændringer gennem oplysning og dialog.

Praktisk

Redaktionsmøderne afholdes om eftermiddagen én gang hver 4. uge hos VedvarendeEnergi, som ligger på Klosterport 4F, 1. sal, 8000 Aarhus C. Mellem redaktionsmøderne arbejder du hjemmefra og når det passer dig indenfor de aftalte deadlines.

Kontaktoplysninger

Hvis opgaverne lyder som noget for dig, så send os en kort ansøgning, hvor du beskriver din motivation for at blive skribent hos os. Send ansøgning, CV og gerne et eksempel på noget du tidligere har skrevet (fx i forbindelse med dit studie) til sekretariatsleder, Bjarke Rambøll, på br@ve.dk.
Hvis du har spørgsmål til opgaverne, så kan du kontakte sekretariatsleder, Bjarke Rambøll, på br@ve.dk eller 20270344.

Stillingen er blevet opslået 10. januar, men vi vil behandle ansøgningerne løbende, så vent ikke med at kontakte os eller ansøge hvis du er interesseret.

Hvem er VedvarendeEnergi?

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere end 40 år har arbejdet med at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng. Vores vision er en bæredygtig verden, og via dialog, involvering og oplysning vil vi søge at påvirke til holdnings- og adfærdsændringer, der fører til den grønne omstilling. Se mere på www.ve.dk

Læs et par eksempler på tidligere artikler fra VE-Post her:

https://ve.dk/ansvarlige-investeringer-kaemper-for-en-baeredygtig-verden/

https://ve.dk/god-stemning-hos-ungenergi-paa-tomorrow-festival/

https://ve.dk/i-stjaer-goer-borgerne-byen-groennere-sammen/

 

 

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Lige nu har vi dog ingen jobopslag, men vi modtager gerne uopfordrede ansøgninger.

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig, om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet blive udarbejdet i fællesskab med praktikanten og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll til toppen