Ledige stillinger

 

Vi søger pt. en studiepraktikant på vores sekretariat i Aarhus til efteråret 2024.

 

Studiepraktikant til arbejde med klimakommunikation

Vil du være med til at forme kommunikationen i en klima- og miljøorganisation, som fokuserer på at inspirere til holdnings- og adfærdsændringer indenfor grøn omstilling?

Og er du en skarp formidler, og drømmer du om at inspirere og engagere en bred målgruppe til at handle på klima- og miljøudfordringer på tværs af platforme og kanaler? Så er det måske dig, vi leder efter som vores nye kommunikationspraktikant hos klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi i Aarhus.

VedvarendeEnergi arbejder for en retfærdig og inkluderende grøn omstilling. Det betyder, at alle – også almindelige borgere – skal have mulighed for at bidrage, og for at få indflydelse på retningen og hastigheden i omstillingen. Vi mener, at fællesskaber, partnerskaber og de borgernære løsninger er afgørende for at lykkes med den grønne omstilling. Derfor arbejder vi for mere aktivt medborgerskab, lokalt engagement, vidensbaseret dialog og global ansvarlighed omkring klima- og miljøproblematikker.

Som kommunikationspraktikant kommer du til at spille en vigtig rolle i vores eksterne kommunikation til frivillige, partnere og helt almindelige danskere, som vi ønsker at engagere i den grønne omstilling.

Vi tilbyder:

 • En plads helt inde i maskinrummet i vores organisation, hvor du vil opleve hvordan det er at arbejde i en klima- og miljøorganisation
 • Kendskab og erfaring med mange forskellige kommunikationsdiscipliner – fra planlægning af kampagner både on- og offline til eksekvering indenfor journalistisk tekstforfatning og mobiliserende events
 • Praktisk erfaring med indholdsproduktion til sociale medier og web – både i tekst, billeder og grafik – samt tekstforfatning til kampagner, artikler, web og tryksager
 • Mulighed for at udvide dit netværk indenfor NGO-branchen
 • Stor selvstændighed og et stort ansvar, hvor du i høj grad selv får indflydelse på hvilke opgaver, du skal løse – og hvordan du løser dem

Vi leder efter dig, der kan sige ja til følgende:

 • Du er i gang med en relevant uddannelse fra Aarhus Universitet, DMJX (3. semester) eller lignende
 • Du har en skarp pen og lyst til at udvikle dine færdigheder i at skrive fængende tekster om en bred vifte af emner indenfor grøn omstilling
 • Du interesserer dig for, og holder dig orienteret om, nye tendenser indenfor sociale medier samt kommunikation og medielandskabet i det hele taget
 • Du er også interesseret i mundtlig kommunikation og i at eksekvere events – f.eks. at holde oplæg eller snakke med forbipasserende ved en stand til et event
 • Du kan arbejde selvstændigt, er velstruktureret og nysgerrig på ny viden og arbejdsopgaver
 • Du har måske erfaring med simpelt grafisk arbejde/opsætning i programmer som Canva og med at tage gode fotos

Praktikperiodens varighed er som udgangspunkt fra august til januar 2024/25 – men varighed og ugentligt timetal tilpasser vi til din uddannelses retningslinjer. Du kommer til at gennemgå et lærerigt praktikforløb, hvor du kommer i berøring med mange forskellige typer af opgaver, kollegaer og frivillige. Forløbet tilpasser vi løbende til dine interesser, erfaringer og kompetencer. Du vil få din daglige gang på kontoret ved Klosterport i Aarhus C med omkring 15 dedikerede kollegaer, der alle er klar på at samarbejde og lære fra sig – og sludre om både stort og småt over frokosten.

Lyder opgaverne som noget for dig? Så send os en kort motiveret ansøgning, CV og andre relevante dokumenter sammen med et par eksempler på dit skriftlige og evt. grafiske arbejde til cec@ve.dk.

Yderligere oplysninger fås hos sekretariatsleder Bjarke Rambøll på 20270344 eller br@ve.dk. Spørgsmål kan også rettes til kommunikationsmedarbejder Charlotte Elisabeth Christiansen på cec@ve.dk. Ansøgningsfristen er 24. maj 2024.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseret miljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder både nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med.  

 

________________________

 

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Derfor modtager vi altid gerne uopfordrede ansøgninger – uanset om vi har aktuelle jobopslag her på siden eller ej.

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du jobsøgende og berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i at omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet bliver udarbejdet i fællesskab med praktikanten, og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll to Top