Ledige stillinger

 

Vi søger pt. 2 personer til vores internationale afdeling: En programkoordinator og en studiepraktikant.

Derudover søger vi 2 studentermedhjælpere til vores ungdomsorganisation UngEnergi.

Læs mere nedenfor.

 

Studentermedhjælper med interesse for grøn omstilling, frivillighed og klima-formidling til unge

Har du mod på at spille en helt central rolle i en grøn klimaorganisation for unge? Har du samtidig kendskab til foreningsarbejde, er struktureret og kan lide at arbejde med frivillige?

Så er du muligvis en af de to nye studentermedhjælpere i UngEnergi.

UngEnergi er en frivilligorganisation for unge mellem 15 og 35 år, der brænder for at videreformidle konkrete bæredygtige handlinger, der kan gøre unges hverdag mere klimavenlig – mens de har det sjovt.

I dag har UngEnergi lokalgrupper rundt omkring på Sjælland, Fyn og i Jylland, som laver forskellige lokale aktiviteter – det indebærer alt fra affaldsindsamlinger til klimafilmvisninger og debatarrangementer. Derudover arrangerer UngEnergi flere landsdækkende events: Vi afholder bl.a. en årlig bæredygtighedskampagne med frivillige på mere end 50 gymnasier, og vi deltager med events på bl.a. Folkemødet på Bornholm, Klimafolkemødet, Ungdommens Folkemøde og Roskilde Festival med deltagelse af frivillige fra hele landet.

Som studentermedhjælper vil du skulle arbejde tæt sammen med UngEnergis landsbestyrelse, og have kontakt med unge frivillige i hele landet. Vi søger to nye studentermedhjælpere til at varetage arbejdet, og sammen finder vi ud af at fordele opgaver og ansvar med afsæt i jeres kompetencer og interesser.

De primære arbejdsopgaver for de to studentermedhjælpere vil være:

 • Frivilligkoordinering: Støtte til lokalgrupper og projektgrupper, bistå koordinering af nationale events såsom landsmøde, frivilligmøder og uddannelsesweekender.
 • Organisering: Ansvar for en række administrative opgaver, der understøtter lokalgrupper, projektgrupper og bestyrelsens arbejde. Årlig rapportering, økonomi og funding.
 • Medlemspleje: Du kommer til at arbejde med medlemskampagner og kommunikation til medlemmerne, herunder nyhedsbreve og sociale medier.
 • Projektledelse: Koordinering af landsdækkende kampagner (sammen med en arbejdsgruppe bestående af frivillige), planlægge uddannelses-weekender og kampagner på sociale medier.

Vi søger dig, der kan sætte kryds ved flere (men ikke nødvendigvis alle) af følgende:

 • Er struktureret, selvkørende og god til at spørge om hjælp og sparring, når der er behov.
 • Er vant til at organisere gode arbejdsgange, og kan skabe overblik.
 • Er tryg ved (eller har mod på at lære) at arbejde med simple budgetter og regnskaber.
 • Har erfaring med frivillighed og kendskab til organisationsopbygning i foreninger.
 • Er interesseret i klima og bæredygtighed, samt unge og frivilligt arbejde.
 • Flair for sociale medier, herunder grafisk design (Canva) og kommunikation til unge.
 • Er initiativrig og motiveres af at arbejde opsøgende og støttende ift. de frivillige.
 • Trives med fleksible arbejdstider, herunder aften- og weekendarbejde og vil gerne medvirke i UngEnergis arrangementer.
 • Kan se dig selv i stillingen i mindst 1,5 år – og gerne længere.
 • Er studerende ved en relevant uddannelsesretning – det kunne f.eks. være statskundskab, antropologi, sociologi, lærer, socialvidenskab eller kommunikation, men vi er åbne for alle uddannelsesretninger, så længe du er det rette match.

UngEnergi er ungdomsorganisation til klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi. Du vil have din daglige gang på VedvarendeEnergis sekretariat i Aarhus, hvor du også vil få sparring og støtte fra sekretariatets øvrige medarbejdere.

Arbejdstiden er 8-10 timer om ugen. Der er flekstid og gode muligheder for at planlægge sin arbejdstid efter eksamensperioder og ferier. Du skal være indstillet på at noget af arbejdstiden kan ligge om aftenen og i weekender med onlinemøder eller aktiviteter andre steder i landet.

Praktisk information:

Arbejdssted: VedvarendeEnergi, Klosterport 4F, 8000 Aarhus C.

Arbejdstid: Gennemsnitlig 8-10 timer/uge. Vi har flekstid.

Ansøgningsfrist: OBS - NY DATO: Onsdag den 24. januar 2024 kl.12:00. Send en motiveret ansøgning og dit CV til br@ve.dk

Samtaler afholdes i uge 5. Vi forventer, at man kan starte i stillingen i løbet af februar.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til ungenergi@ve.dk - så svarer vi tilbage eller ringer dig op.

Læs mere om UngEnergi her: Forside - UngEnergi

 

Vi glæder os til at høre fra dig.   

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseretmiljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder både nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med.  

 

________________________

 

International programkoordinator (37t/uge)

Ansøgningsfrist: 29. januar 2024 kl. 12.00
Arbejdssted: VedvarendeEnergis sekretariat, Aarhus.

Vi søger en programkoordinator til vores internationale arbejde i den østlige og sydøstlige del af Afrika. Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundspartnere arbejder med styrkelse af civilsamfundet og klimatilpasning for småbønder i Afrika.

I 2024 tager vi de første skridt til at ekspandere vores internationale arbejde til flere partnere og lande. Det skal du være med til. Opgaverne vil omfatte research og projektudvikling, samt udarbejdelse af ansøgninger til donorer på tværs af vores programmer. Derudover får du landeansvar for Mozambique, hvor du sammen med vores lokale partnere skal udvikle projektportefølje, sikre finansiering og fremdrift samt forestå monitorering og rapportering til donorer.

Du har:

 • Minimum 3-5 års praktisk erfaring fra udviklingsbranchen, f.eks. fra en tilsvarende stilling.
 • Dokumenteret professionel og praktisk erfaring med projektformulering, ansøgninger, kvalitetssikring af ansøgninger i forhold til donorkrav, budgetforståelse samt drift af projektportefølje, herunder monitorering og rapportering.
 • Erfaring fra samarbejde med civilsamfundsorganisationer i Afrika.

Du er:

 • Kandidat fra en relevant studieretning, f.eks. antropologi, human security, agrobiologi, internationale studier eller statskundskab.
 • Ansvarlig og omhyggelig - og typen, der altid følger og kvalitetssikrer opgaverne hele vejen.
 • Særdeles velskrivende, og formulerer dig kort, præcist og let forståeligt.
 • Relationelt stærk og god til at danne og bevare konstruktive relationer på tværs af fag, interesser, kulturer og sprog.
 • Klar til at rejse ca. 30 dage om året.
 • Flydende på engelsk i skrift og tale.
 • Kendskab til portugisisk og/eller spansk er en fordel, men ikke en betingelse.

Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er omkring 15 ansatte, arbejdsmiljøet er uformelt - og vi tilbyder fleksible arbejdstider og muligheden for to hjemmearbejdsdage om ugen. Din løn tager udgangspunkt i den fællesakademiske skala + tillæg i forhold til erfaring og ansvarsområder.

Send din ansøgning senest mandag den 29. januar 2024 kl. 12.00 pr. e-mail til sekretariatsleder Bjarke Rambøll på br@ve.dk. Din ansøgning skal indeholde én sides motivation, og et CV på max fire sider. Du er velkommen til også at vedlægge eksamensbeviser og eventuelle anbefalinger. Ansøgningen bedes være samlet i én PDF-fil.

Eventuelle spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Bjarke Rambøll på 20270344 eller leder af International Afdeling Helle Schierbeck på 26817119.

Stillingen ønskes tiltrådt senest 1. april 2024 eller efter nærmere aftale.

Læs mere om vores internationale arbejde på www.sustainableenergy.dk

Vi glæder os til at høre fra dig.

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseretmiljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder både nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med. 

 

________________________

 

International studiepraktikant

Drømmer du om at arbejde med klimatilpasning i Afrika? Så er du måske vores nye studiepraktikant.

Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundsorganisationer arbejder med borgerdeltagelse og klimatilpasning blandt småbønder i Kenya og Tanzania.  

Vores internationale arbejde er bl.a. finansieret af CISU med en programbevilling for 2024-2027, og vi er ved at udvide projektporteføljen til flere projekter med eksisterende partnere samt med nye partnere i nye lande. Opgaverne i praktikperioden er koncentreret omkring opstart af den nye programbevilling i tæt samarbejde med vores fire partnere i Kenya og tre partnere i Tanzania samt konceptualisering og udvikling af nye ansøgninger. Dine opgaver og ansvarsområder bliver planlagt sammen med dig og med udgangspunkt i dine faginteresser og erfaringer, og kan f.eks. omfatte:  

 • Research i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til donorer. 
 • Udarbejdelse og kvalitetssikring af ansøgninger i samarbejde med dine kollegaer og vores partnerorganisationer i Kenya og Tanzania. 
 • Design af baseline-studier og andre dataindsamlingsværktøjer til dokumentation af småbønders klimaresiliens. 
 • Indsamling af kvalitative data gennem individuelle og fokusgruppe-interviews. 

Desuden bestræber vi os på at du i løbet af praktikperioden får mulighed for at deltage i en arbejdsrejse til et eller flere programlande – men der er ingen garantier. 

Vi forestiller os, at du:  

 • Er kandidatstuderende på en relevant studieretning, f.eks. antropologi, human security, agrobiologi, internationale studier eller statskundskab. 
 • Har erfaring med projektledelse fra en dansk civilsamfundsorganisation (frivillig/lønnet). 
 • Er flydende på dansk og engelsk i skrift og tale. 
 • Har interesse i internationalt udviklingsarbejde samt at skabe værdifulde partnerskaber mellem det globale nord og det globale syd. 

Der er tale om en ulønnet studiepraktik på 30-37 timer om ugen efter aftale. Praktikperioden er fra begyndelsen af februar 2024 til august 2024, eller efter nærmere aftale. Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er omkring 15 medarbejdere på kontoret, hvor arbejdsmiljøet er uformelt og arbejdstiderne fleksible.  

Interesseret? Så send din motiverede ansøgning samt CV i ét dokument til hs@ve.dk. Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til leder af international afdeling, Helle Schierbeck, på mail hs@ve.dk eller programkoordinator, Laura Balle Svendsen, på mail lbs@ve.dk – skriv en mail til os, og vi ringer dig op.  

Ansøgningsfristen er løbende, og samtalerne afvikles løbende.   

Vi glæder os til at høre fra dig.   

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseretmiljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder både nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med.  

 

________________________

 

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Derfor modtager vi altid gerne uopfordrede ansøgninger – uanset om vi har aktuelle jobopslag her på siden eller ej.

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i at omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet bliver udarbejdet i fællesskab med praktikanten, og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll to Top