Hjem > Om os > Kontakt os > Ledige stillinger

Ledige stillinger

Studiepraktikant til arbejde med internationale udviklings- og klimatilpasningsprojekter 

Drømmer du om at arbejde med klimatilpasning i Afrika? Så er du måske vores nye studiepraktikant.

Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundsorganisationer arbejder med fortalervirksomhed, borgerdeltagelse og klimatilpasning blandt småbønder i Kenya, Tanzania og Mozambique. Vores internationale arbejde er bl.a. finansieret af CISU med en programbevilling for 2020-2023 og vi er ved at udarbejde en programansøgning til CISU for 2024-2027.

Opgaverne i praktikperioden er koncentreret omkring dokumentation af resultater, research og transitionen mellem de to bevillinger. Dine opgaver og ansvarsområder bliver planlagt sammen med dig og med udgangspunkt i dine faginteresser og erfaringer og kan f.eks. omfatte:

Research i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til donorer.
Udarbejdelse og kvalitetssikring af ansøgninger i samarbejde med dine kollegaer og vores partnerorganisationer i Kenya, Tanzania og Mozambique.
Design af baseline studier og dataindsamling til dokumentation af småbønders klimaresiliens.
Indsamling af kvalitative data gennem individuelle og fokusgruppe interviews.

Vi forestiller os, at du:
Er kandidatstuderende på en relevant studieretning f.eks. antropologi, human security, agrobiologi, internationale studier, statskundskab.
Har erfaring med projektledelse fra en dansk civilsamfundsorganisation (frivillig/lønnet).
Har stærke relationelle kompetencer og kan skabe konstruktive relationer.
Er flydende på dansk og engelsk i skrift og tale.

Det er en ulønnet studiepraktik på 30-37 timer om ugen efter aftale. Praktikperioden er fra begyndelsen af august 2023 til januar 2024 eller efter nærmere aftale. Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er 16 medarbejdere, arbejdsmiljøet er uformelt og arbejdstiderne fleksible.

Send din motiverede ansøgning samt CV i et dokument til hs@ve.dk. Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til leder af international afdeling Helle Schierbeck hs@ve.dk eller programkoordinator Laura Balle Svendsen lbs@ve.dk – skriv en mail til os og vi ringer dig op.

Ansøgningsfristen er løbende og samtalerne afvikles løbende. Vi glæder os til at høre fra dig.

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseret miljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med!

________________________

 

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Lige nu har vi dog ingen jobopslag, men vi modtager gerne uopfordrede ansøgninger.

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig, om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet blive udarbejdet i fællesskab med praktikanten og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll til toppen