Hjem > Om os > Kontakt os > Ledige stillinger

Ledige stillinger

Leder og seniorrådgiver, International afdeling

Miljøorganisationen VedvarendeEnergi søger en leder (genopslag) og en rådgiver til vores internationale aktiviteter i Kenya, Tanzania og Mozambique.

I vores internationale team arbejder vi tæt sammen med et voksende antal civilsamfundspartnere i Østafrika med lokale miljø- og klimaudfordringer som tema. Omdrejningspunktet for teamets aktiviteter er en 4-årig programaftale med CISU, der understøttes af andre projektbevillinger.

 

Leder af afdelingen (fuldtid)

Som leder har du ansvaret for den strategiske retning, og tidligt i din ansættelse vil du få ansvaret for koordineringen og formuleringen af et nyt CISU-program 2024-2027. Det forventes ligeledes, at du tager initiativ og ansvar i forhold til at opsøge nye projekter og donorer, og at du i et samarbejde med ansatte i den danske afdeling løbende identificerer muligheder for samarbejder på tværs af VE’s projekter.

Vi leder efter en person med:

 • Minimum 15 års praktisk erfaring fra udviklingsbranchen som ansat i en civilsamfundsorganisation, konsulent eller rådgiver for en donor
 • Minimum 10 års erfaring med ledelse af komplekse enheder og situationer, herunder effektiv økonomistyring og teamledelse
 • Erfaring med programudvikling og -styring, herunder løbende monitorering og dokumentation af fremdrift
 • Praktisk erfaring med formulering, gennemførelse og evaluering af grønne klimatilpasningsindsatser

 

Seniorrådgiver (30t/uge)

Vi er et lille team, så du kommer til at arbejde på tværs af alle afdelingens opgaver. Det første års tid vil du som hovedopgave få ansvar for koordineringen og videreudviklingen af vores landeprogram i Kenya. Det indebærer den direkte dialog og faglige sparring med vores lokale partnere, afrapportering til donor og udvikling af nye projekter.

Vi leder efter en person med:

 • Minimum 10 års praktisk erfaring fra udviklingsbranchen, gerne som konsulent, ansat i en civilsamfundsorganisation eller rådgiver for en donor
 • Indgående kendskab til og forståelse for samspillet mellem civilsamfund og offentlig forvaltning, ikke mindst i forhold til decentraliseringsprocesser
 • Erfaring med udvikling og anvendelse af specielt kvalitative monitoreringsredskaber samt brugernære lærings- og evalueringspraksisser
 • Erfaring med projektudvikling og rapportering til donorer

 

Generelle kvalifikationer

Fælles for begge positioner gælder:

 • Indgående kendskab til og forståelse for samspillet mellem civilsamfund og offentlig forvaltning, ikke mindst i Østafrika – gerne opnået gennem en eller flere udstationeringer
 • Forhandlingsvant og i stand til at skabe målbare resultater i et procesorienteret miljø
 • God til at danne og bevare konstruktive relationer på tværs af interesser og kulturer
 • Klar til at rejse mellem 40 og 60 dage om året til primært Østafrika
 • I stand til at skrive og vinde tilbud
 • Flydende på engelsk i skrift og tale, gerne med kendskab til Swahili
 • God til at arbejde selvstændigt gennem længere tid samt i mindre, tætte teams

 

Løn- og arbejdsforhold

Du bliver en del af en organisation med ca. 15 ansatte, der i Danmark arbejder med flere områder af den grønne omstilling. Lønnen tager udgangspunkt i den fællesakademiske skala + tillæg i forhold til erfaring og ansvarsområder. VedvarendeEnergi har kontor i Aarhus midtby.

 

Arbejdssted

VedvarendeEnergi, Klosterport 4F, 8000 Aarhus C; men med mulighed for at arbejde hjemmefra 2 dage om ugen.

Ansøgning sendes senest 14. juni pr. mail til sekretariatsleder Bjarke Rambøll på br@ve.dk. Eventuelle spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Bjarke Rambøll på 20270344. Stillingerne ønskes tiltrådt 1. august 2022 eller efter nærmere aftale.

________

 

Frivillige Klimaagenter

Er du ung klimaentusiast og vil du inspirere andre unge til at tage klimahandling? Så er det måske dig, vi har brug for i VedvarendeEnergis nye frivillig-initiativ på Sjælland!

Danmark er kommet langt ift. den grønne dagsorden, men vi mener, det er altafgørende, at vi får alle med, hvis vi skal nå Parisaftalens mål. Det kan du nu hjælpe med og dermed gøre en vigtig forskel for klimaet som Klimaagent!

Som Klimaagent skal du ud på skoler og afholde workshops om bæredygtigheds- og klimaemner. På den måde bidrager du til at ændres unges syn på klimaforandringer og bæredygtighed.

Vi har brug for engagerede og unge frivillige, der interesserer sig bredt for klima og bæredygtighed, og som vil inspirere andre unge gennem workshops om klima og bæredygtighed. Din viden og dit engagement er vigtigt, da du med det kan bidrage til at motivere andre unge til at tage klimahandling, og dermed bidrage til FN’s verdensmål.

Emnerne for de workshops, som du skal være med til at afholde, er mange – alt fra bæredygtige madvarer og fast fashion til workshops om hvordan man laver solcellebiler eller noget andet mere teknisk. Vi har mange idéer, men er altid klar på at udvikle nye emner og vinkler, hvis du har en bestemt interesse!

I starten af projektet bliver du klædt på til at kunne afholde forskellige typer af workshops og til at udføre projektledelse. Her vil et af fokusområderne være motivationsskabelse, som giver dig redskaber du kan tage dig med videre.

Efter workshopskurset forventer vi at du afholder mindst 4 forskellige workshops, hvor tidspunkterne for de enkelte workshops bliver tilpasset din hverdag. Idet vi tilpasser workshops mv. efter din hverdag er arbejdet meget fleksibelt – også fordi vi kun forventer at du er frivillig i projektet i en afgrænset periode. Har du lyst til at være frivillig i længere tid er det selvfølgelig også en mulighed.

Undervejs i forløbet vil der også løbende være sparring med ansatte på VedvarendeEnergis sekretariat, som kan støtte dig i dit arbejde.

Dine opgaver som frivillig er, at:

 • Blive klædt på til at afholde workshops gennem en dags træning med andre frivillige
 • Afholde mindst 4 workshops om et eller flere bæredygtigheds- eller klimaemner på FGU-skoler på Østsjælland
 • Deltage i uddannelsesdagene fra d. 26.-27. såfremt det er muligt med din hverdag

Workshops bliver planlagt i god tid i samarbejde med dig og lærerne, så det passer ind i din hverdag.

Vi leder efter dig, som:

 • Brænder for klima og den grønne omstilling
 • Har eller gerne vil udvikle evner indenfor formidling
 • Arbejder struktureret og selvstændigt
 • Er bosat på Sjælland
 • Kan afsætte ca. 4-5 timer om måneden til arbejdet

Du får:

 • Muligheden for at gøre en forskel for klimaet ved at inspirere andre unge til at skabe klimahandling
 • Erfaring med projektarbejde, herunder koordinering og planlægning
 • Ansvar for og erfaring med formidling, undervisning og facilitering i FN’s verdensmål
 • Udviklet dine evner til at samarbejde på tværs af fagligheder
 • Et fedt socialt fællesskab med masser af faglig sparring indbyrdes
 • Økonomisk kompensation for alle udgifter, du har i forbindelse med projektet (transport, aktiviteter mv.)

Praktisk og kontaktoplysninger 

Hvis projektet lyder som noget for dig, så skriv til Bettina Wolgast på bw@ve.dk eller på 23743621 for at høre mere. 

Stillingen er blevet opslået 16. marts, men vi vil indkalde frivillige til samtale løbende, så vent ikke med at kontakte os eller ansøge hvis du er interesseret. 

______

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Lige nu har vi dog ingen jobopslag, men vi modtager gerne uopfordrede ansøgninger.

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig, om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet blive udarbejdet i fællesskab med praktikanten og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll til toppen