Hjem > Om os > Kontakt os > Ledige stillinger

Ledige stillinger

International programkoordinator til miljøorganisationen VedvarendeEnergi

Drømmer du om at arbejde med grøn omstilling og klimatilpasning i Afrika? Så er du måske vores nye kollega.

Ansøgningsfrist 6. oktober 2022

Deltid 30 timer/ uge

Vi søger en programkoordinator til vores internationale aktiviteter i Kenya, Tanzania og Mozambique. Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundsorganisationer i Østafrika arbejder med grøn omstilling og klimatilpasning.

Vi er et lille team, og du kommer til at arbejde på tværs af afdelingens opgaver – men du har samtidigt dine egne ansvarsområder, der vil blive tilpasset dine erfaringer og interesser i forhold til teamets samlede opgaver. Vi har en 4-årig programaftale for 2022-2023 med CISU, som understøttes af andre projektbevillinger. Der skal i den kommende tid udarbejdes et program for 2024-2027, og det skal du være med til.

Dine opgaver vil bl.a. omfatte:

 • Ansvarlig for et eller flere af vores landeprogrammer
 • Samarbejde, dialog og faglig sparring med civilsamfundsorganisationer i Østafrika
 • Læring, erfaringsopsamling og monitorering samt afrapportering til donorer
 • Research og projektudvikling samt udarbejdelse af ansøgninger til donorer
 • Tilrettelæggelse og afvikling af partnerseminarer, herunder rejser til programlandene

Du har:

 • Minimum 5 års praktisk erfaring fra udviklingsbranchen, f.eks. fra en tilsvarende stilling
 • Erfaring fra samarbejde med civilsamfundsorganisationer og netværk i Afrika
 • Kendskab til og forståelse for samspillet mellem civilsamfund og offentlig forvaltning samt decentraliseringsprocesser
 • Erfaring med udvikling og anvendelse af kvalitative monitoreringsredskaber samt brugernære lærings- og evalueringspraksisser
 • Erfaring med projektudvikling og rapportering til donorer

Du er:

 • Relationelt stærk og god til at danne og bevare konstruktive relationer på tværs af interesser og kulturer
 • Forhandlingsvant og skaber målbare resultater i et procesorienteret miljø
 • Klar til at rejse mellem 40-60 dage om året til primært Østafrika
 • I stand til at skrive og vinde tilbud
 • Flydende på engelsk i skrift og tale

Løn- og arbejdsforhold

Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er omkring 15 ansatte, arbejdsmiljøet er uformelt, vi tilbyder fleksible arbejdstider og muligheden for at arbejde hjemme 2 dage om ugen. Din løn tager udgangspunkt i den fællesakademiske skala + tillæg i forhold til erfaring og ansvarsområder.

Send din ansøgning senest 6. oktober pr. mail til sekretariatsleder Bjarke Rambøll på br@ve.dk. Eventuelle spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Bjarke Rambøll på telefonnummer 20 27 03 44 eller leder af international afdeling Helle Schierbeck på 26 81 71 19.

Stillingen ønskes tiltrådt 1. december 2022 eller efter nærmere aftale.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

VedvarendeEnergi arbejder nationalt og internationalt med grøn omstilling og klimatilpasning. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med!

VedvarendeEnergi er en miljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling.

 

Læs mere på www.sustainableenergy.dk og www.ve.dk

________

 

Frivillige Klimaagenter

Er du ung klimaentusiast og vil du inspirere andre unge til at tage klimahandling? Så er det måske dig, vi har brug for i VedvarendeEnergis nye frivillig-initiativ på Sjælland!

Danmark er kommet langt ift. den grønne dagsorden, men vi mener, det er altafgørende, at vi får alle med, hvis vi skal nå Parisaftalens mål. Det kan du nu hjælpe med og dermed gøre en vigtig forskel for klimaet som Klimaagent!

Som Klimaagent skal du ud på skoler og afholde workshops om bæredygtigheds- og klimaemner. På den måde bidrager du til at ændres unges syn på klimaforandringer og bæredygtighed.

Vi har brug for engagerede og unge frivillige, der interesserer sig bredt for klima og bæredygtighed, og som vil inspirere andre unge gennem workshops om klima og bæredygtighed. Din viden og dit engagement er vigtigt, da du med det kan bidrage til at motivere andre unge til at tage klimahandling, og dermed bidrage til FN’s verdensmål.

Emnerne for de workshops, som du skal være med til at afholde, er mange – alt fra bæredygtige madvarer og fast fashion til workshops om hvordan man laver solcellebiler eller noget andet mere teknisk. Vi har mange idéer, men er altid klar på at udvikle nye emner og vinkler, hvis du har en bestemt interesse!

I starten af projektet bliver du klædt på til at kunne afholde forskellige typer af workshops og til at udføre projektledelse. Her vil et af fokusområderne være motivationsskabelse, som giver dig redskaber du kan tage dig med videre.

Efter workshopskurset forventer vi at du afholder mindst 4 forskellige workshops, hvor tidspunkterne for de enkelte workshops bliver tilpasset din hverdag. Idet vi tilpasser workshops mv. efter din hverdag er arbejdet meget fleksibelt – også fordi vi kun forventer at du er frivillig i projektet i en afgrænset periode. Har du lyst til at være frivillig i længere tid er det selvfølgelig også en mulighed.

Undervejs i forløbet vil der også løbende være sparring med ansatte på VedvarendeEnergis sekretariat, som kan støtte dig i dit arbejde.

Dine opgaver som frivillig er, at:

 • Blive klædt på til at afholde workshops gennem en dags træning med andre frivillige
 • Afholde mindst 4 workshops om et eller flere bæredygtigheds- eller klimaemner på FGU-skoler på Østsjælland
 • Deltage i uddannelsesdagene fra d. 26.-27. såfremt det er muligt med din hverdag

Workshops bliver planlagt i god tid i samarbejde med dig og lærerne, så det passer ind i din hverdag.

Vi leder efter dig, som:

 • Brænder for klima og den grønne omstilling
 • Har eller gerne vil udvikle evner indenfor formidling
 • Arbejder struktureret og selvstændigt
 • Er bosat på Sjælland
 • Kan afsætte ca. 4-5 timer om måneden til arbejdet

Du får:

 • Muligheden for at gøre en forskel for klimaet ved at inspirere andre unge til at skabe klimahandling
 • Erfaring med projektarbejde, herunder koordinering og planlægning
 • Ansvar for og erfaring med formidling, undervisning og facilitering i FN’s verdensmål
 • Udviklet dine evner til at samarbejde på tværs af fagligheder
 • Et fedt socialt fællesskab med masser af faglig sparring indbyrdes
 • Økonomisk kompensation for alle udgifter, du har i forbindelse med projektet (transport, aktiviteter mv.)

Praktisk og kontaktoplysninger 

Hvis projektet lyder som noget for dig, så skriv til Bettina Wolgast på bw@ve.dk eller på 23743621 for at høre mere. 

Stillingen er blevet opslået 16. marts, men vi vil indkalde frivillige til samtale løbende, så vent ikke med at kontakte os eller ansøge hvis du er interesseret. 

______

Uopfordrede ansøgninger

Vi søger altid engagerede medspillere eller frivillige hos VedvarendeEnergi. Lige nu har vi dog ingen jobopslag, men vi modtager gerne uopfordrede ansøgninger.

 

Studiepraktik

Vi har ofte studerende, der er i praktik på sekretariatet som en del af deres studie (og dermed ECTS-point givende). Det er som oftest et forløb på mellem en måned og et helt semester. Du vil typisk have en baggrund indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab, men andre profiler kan også være relevante. Hvis dit studie har indbygget studiepraktik, og du har interesse i at høre, om du kunne være her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Virksomhedspraktik

Er du ledig, og er du berettiget til virksomhedspraktik, har vi også mulighed for at tilbyde et praktikforløb på sekretariatet. Vi har gennem de sidste år løbende haft 1-2 praktikanter tilknyttet, og da det er kortere forløb, gør vi meget ud af at der er specifikke opgaver, hvor fokus er på kompetenceløft. Typisk har vi haft  yngre akademikere, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet, men som har haft interesse i omsætte og udbygge deres kompetencer. Det har oftest været med kommunikation eller analysearbejde inden for den grønne omstilling.  Hvis du er mere nysgerrig, om netop du ville kunne komme i virksomhedspraktik hos os, skal du endelige kontakte os.

Fælles for alle vores praktikforløb er at indholdet blive udarbejdet i fællesskab med praktikanten og vi gør meget ud af at der er reelle og faglige opgaver, man sidder med, således det både er udbytterigt for praktikanten og os. Under hele forkøbet vil du også have en ansat tilknyttet som din mentor.

Uopfordrede ansøgninger rettes til Sekretariatsleder Bjarke Rambøll via mail br@ve.dk.

Josefine Aude Raas var i studiepraktik hos VedvarendeEnergi i efteråret 2017 inden for kommunikation og journalistik:

"I min studiepraktik hos VedvarendeEnergi oplevede jeg en enorm frihed til at udfolde mig og udvikle mig inden for forskellige discipliner. Jeg lavede meget alsidigt kommunikationsarbejde i forbindelse med hjemmeside, kampagner, PR arbejde, SoMe og deres internationale arbejde. Og samtidigt kunne jeg også dyrke min passion for journalistik ved at skrive artikler til magasinet Råstof. Der blev lyttet til mine ideer og input, og der var aldrig langt til en kollega, jeg kunne spørge til råds, hvis jeg havde tvivl. Hverdagen i en NGO kan naturligvis også være hektisk, men jeg nød at jonglere med flere bolde og kaste mig over nye projekter. Derudover var jeg vild med sammenholdet på arbejdet. Om det var til en fredagsbar, i en frokostpause eller til en sommerfest, så var stemningen altid høj, og klimaet på dagsordenen. Man kunne altid diskutere flyrejser og deres klimaaftryk, nye vindmølleparker eller brugen af sølvpapir versus film. Så egentlig alt mellem himmel og jord. Jeg har fået et skønt fællesskab med mig fra VedvarendeEnergi, en stor faglig viden om bæredygtighed og klima og udviklet mig selv fagligt."

Scroll til toppen