Klimadilemmaer – Hvordan kan man leve mere bæredygtigt?

At forsøge at leve så bæredygtigt som muligt betyder også, at man skal undersøge og forholde sig til en række tvivlsspørgsmål. For ofte er det ikke så enkelt at finde ud af, hvad det mest bæredygtige valg er – er det for eksempel bedst at vælge tomater dyrket i et drivhus i Danmark eller dem, der er fløjet hertil fra udlandet?

Andre gange er det sociale normer, der ikke passer så godt sammen med ønsket om et mere bæredygtigt liv – virker det for eksempel nærigt at give en gave fra genbrug til jul? Hvordan skal vi bære os ad, når vi står i en vanskelig situation, hvor vi gerne både vil tage hensyn til klimaet og vores medmennesker? Hvordan håndterer man et såkaldt klimadilemma?

Som oplæg til refleksion og diskussion har VedvarendeEnergis ungdomsorganisation, UngEnergi, produceret en række korte videoklip, hvor de præsenterer forskellige klimadilemmaer. Det er dilemmaer, som de selv er i tvivl om, hvordan de skal håndtere. Det handler om alt fra hvorvidt man kan tillade sig kun at servere vegetarisk mad for sine kødspisende venner, når man selv er vegetar – til hvad man kan gøre for at sænke sit plastikforbrug.

Udviklingen af dette materiale er støttet af Tuborgfondet. Find alle videoerne herunder:

Klimadilemmaer - videoer med spørgsmål om bæredygtighed

 

 

Scroll to Top