UngEnergi på Ungdommens Folkemøde
Hjem > Om os > Organisationen > Ungenergi

UngEnergi

UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.

UngEnergi startede i 2012, da en gruppe engagerede unge fra VedvarendeEnergi tog på en messe på et gymnasium. Der blev de mødt af en overflod af unge, der gerne ville bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden – men ikke vidste hvordan de skulle gøre en reel forskel. I dag har UngEnergi over 200 medlemmer, 100 frivillige og lokalafdelinger i alle af landets regioner.

UngEnergi fokuserer på aktiviteter, der viser, hvordan vi kan reducere CO2‐udledning, øge anvendelsen af vedvarende energikilder og en ansvarlig brug af planetens ressourcer. Med vores aktiviteter vil vi vise, hvordan du og jeg kan gøre en forskel for en bæredygtig verden.

UngEnergis landsbestyrelse vælges på den årlige generalforsamling, og bestyrelsen varetager de vigtige beslutninger for organisationens fremtid. UngEnergis bestyrelse kan du kontakte på ungenergi-bestyrelse@ve.dk, såfremt du har spørgsmål til bestyrelsens arbejde.

UngEnergi sætter fokus på, hvad DU kan gøre

I UngEnergi synes vi, at det er fedt at være bæredygtig, og det vil vi gerne vise andre unge.

Derfor fokuserer vi på de positive alternativer frem for den løftede pegefinger. Vi oplyser for sjov og alvor. Ud over vores mange aktiviteter på festivaler og gymnasier, så udvikler vi løbende kampagner, happenings og events, der på en sjov og finurlig måde viser andre unge vejen mod en mere bæredygtig adfærd - i alt fra julegaver til transportvaner.

Vi fokuserer på at give andre unge konkrete råd til hvordan man med en lille indsats kan gøre en stor forskel, og vi skaber en mulighed for at man kan være med i et fællesskab der arbejder sammen for en bæredygtig fremtid.

Læs mere om UngEnergi på ungenergi.dk

Foto_Nanna

Nanna-Gro Pedersen

Studentermedhjælper UngEnergi

Bliv frivillig i UngEnergi

Vi har brug for dig! Jo flere vi er, jo større forskel kan vi gøre. Du kan være med gennem et ungdomsmedlemskab eller som aktiv i en af vores lokalafdelinger.

I UngEnergi er der rig mulighed for, at du kan komme til at lave mange spændende ting, afhængig af dine egne ideer og interesser.

UngEnergi på Instagram

Som en optakt til #femfededage er vi glade for at kunne præsentere #SoMeStafetten! Hver uge vil et heldigt miljøudvalg fra gymnasier landet over, få muligheden for at overtage UngEnergis SoMe og blive klimainfluencere for en uge. De skal i denne uge komme kreativt omkring en udfordring, fra de elever der styrede SoMe ugen før dem. På samme måde skal de give stafetten videre til det næste gymnasie med nye challenges. Mere info følger, glæd jer! ...

I ER VILDE MED TINC.. og det er vi i øvrigt også 😍 Derfor har vi endnu engang indgået et samarbejde, hvor du modtager et gavekort på 100 kr. til deres butik (online el. fysisk), hvis du skriver dig op som medlem hos UngEnergi i september.*

Et medlemskab hos UngEnergi koster 25 kr./3. måned - det er altså under 9 kr om måneden 😱 Til gengæld får du del i en masse lækre medlemsgoder samtidig med, at du støtter en god sag. Du melder dig ind her: https://ungenergi.dk/indmeldelse/

Hvad er TINC? 🧐
@tinc.shop er en online og fysisk butik, der udbyder et væld af bæredygtige hverdagsvarer. Du finder alt fra skønhedsprodukter, fødevarer og tekstiler i deres shop - og som en bonus kendetegnes deres sortiment også ved at have et lækkert æstetisk look. Besøg dem her: https://tinc.shop/ eller fysisk på deres adresse i Aarhus C.

*OBS!! Du vil modtage gavekortet på mail 1. oktober.

#UngEnergi #tincshop #tinc #sustainability #klima #bæredygtighed
...

💚Fredag d. 3. September💚
08.00-16:00: OPEN PROGRAM -
Quiz and games
Swap-market - Bring your own clothes, books etc.
16.00-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17.00: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi
18.00: Climate rap with Asger B
💙Lørdag d. 4. September💙
10.30: Movie and chips: 70/30
13:30: Plant-upcycling workshop with GenGro
16:30: Climatepoetry - w. Lauge L.C. - followed by an open mic event - bring your own poetry or read your favorite poem about climate or nature.
17:30-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17:30: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi

💛ONGOING ACTIVITIES💛
Swap market // Board games // Petanque // Interactive video // Vevolve cykles // Climate wheel of fortune

@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #tomorrowfestival #chillwiththeplanet #fiestaforthefuture
...

Fiesta for the Future -DJ mix inspired by nature, climate and sustainability by Ishtadi ✨
Feel vibes as deep as the oceans and let your aspirations fly high like the birds - come join the fiesta for the future ✨
Friday 17.00 - 18.00 // Saturday from 17.00 // UngEnergi at Tomorrow Festival

Collecting soundscapes around the world, Ishtadi orchestrates the sounds of nature into powerful and soothing musical landscapes. Combining field-recordings with electronic synthesis, organic rhythms and harmonies letting symphonies evolve, awaking our genetically imprinted emotions, hidden somewhere deep inside ourselves. He invites us to experience fully immersive body and mind journeys, moving between the dense depths of the unconscious, to the realms of light and tranquil.
https://soundcloud.com/ishtadi
@ishtadi @tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #DJ mix #Sounds of nature
...

Lørdag 10.30 viser UngEnergi dokumentarfilmen 70/30 af Phie Ambo. Filmen havde premiere ved dette års CHP:DOX. Phie Ambo giver selv en talk med Anders Morgenthaler kl.18.15 samme dag https://tomorrow.today/program/
Om du er en flittig festivalgænger, der vil være velforberedt til dagens program, eller blot har brug for konstruktiv tømmermandsterapi lørdag formiddag, er du meget velkommen😃
PS. Vi deler bæredygtige chips fra Frankful ud!😋
I 2019 gik tusindvis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre, og krævede handling – nu. Da der senere på året blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på den politiske dagsorden. ’70/30′ skildrer tilblivelsen af en af verdens mest ambitiøse klimalove med et mål om at reducere Danmarks udledninger af CO2 med 70% i 2030. Men vil politikerne, borgerne og industrien være i stand til at stå sammen om at gøre Danmark til et grønt foregangsland? Eller vil valgløfterne og de grønne ambitioner smuldre, når den nye klimalov møder realiteterne? Klimaminister Dan Jørgensen, tidligere formand for klimaudvalget, Ida Auken, og de to unge klima-aktivister Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery er i kapløb med tiden. Med adgang til både de politiske forhandlinger i kulisserne og til de unge aktivisters kamp på gaden, har Phie Ambo skabt en vigtig, engageret og frem for alt inspirerende film om vor tids største udfordring.
@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #movie & chips
...

Klima rap til folket!!! Kig forbi når Asger B levere aktivistisk rap og loop performance 💥
Det sker hos UngEnergi på Tomorrow Festival i Valby Parken på fredag 03.09.21 kl. 18.00
Der bliver ikke lagt fingre imellem når Asger B tager verdens sociale og miljømæssige udfordringer med ind i sit musikalske univers. Han er aktuel med en helt ny solo performance hvor hans sange får nyt liv, gennem beats der bygges op fra bunden, mens han står på scenen, hvor han udelukkende bruger beatbox og lyde fra munden samt effekt pedaler og BOSS rc505 loopstation. Dette gør oplevelsen inddragende og intim, og publikum bliver inkluderet yderligere når Asger, ind imellem hans protestsange, giver plads til legen og det intuitive med freestyle rap hvor publikum bestemmer emnerne.
Det er musik der forpligter, og i en verden fuld af kaos virker Asger Bs musik som et kompas. Han er kompromisløs og genkendelig men på en ægte og nænsom måde – en kombination der virker.Asger B er en historiefortæller, entertainer, og en meningsdanner med en helt unik indgangsvinkel til livet. ️https://www.youtube.com/watch?v=hRA3VlGW1QY&ab_channel=AsgerB
#Klimarap #Loop performance #løsningsorienteret systemkritiker #drømmepuljen
...

♻️BYTTEMARKED: Trænger du til at få skiftet ud i din garderobe, din boghylde, eller måske bare i din køkkenskuffe eller vindueskarm, så kig forbi @UngEnergis byttemarked på @tomorrow_journal Festival i Valbyparken på fredag og lørdag d. 3. og 4. september.
Markedet kommer til at være åbent under hele festivalen og reglerne er meget enkle - tag noget med, du gerne vil bytte, gå på udkig, måske du gør dig et fund 💛
#swaponomics #drømmepuljen #genbrug #loppemarked #byttemarked #bæredygtighed #grøn
@tomorrow_journal @tuborgfondet
...

Kom forbi @gengroaarhus’ grønne planteunivers og få en gratis stikling!

Lær hvordan du holder liv i dine krydderurter og få nogle tips til at passe dine planter og lave fine stiklinger, som du kan dele med dine venner.

Christina, Sara og Marie holder normalt til i Århus, hvor de holder planteworkshops med fokus på en bæredygtig livsstil. Nu kommer de til Tomorrow Festival og viser os, hvordan man kan gendyrke sine afgrøder. Så kom forbi UngEnergis område “Chill With The Planet” på Tomorrow Festival på lørdag kl. 13.30. @tuborgfondet @tomorrow_journal #stiklinger #gendyrkning #bæredygtighed #grøn #tomorrowfestival
...

UngEnergi på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 uge siden
Som en optakt til #femfededage er vi glade for at kunne præsentere #SoMeStafetten! Hver uge vil et heldigt miljøudvalg fra gymnasier landet over, få muligheden for at overtage UngEnergis SoMe og blive klimainfluencere for en uge. De skal i denne uge komme kreativt omkring en udfordring, fra de elever der styrede SoMe ugen før dem. På samme måde skal de give stafetten videre til det næste gymnasie med nye challenges. Mere info følger, glæd jer!
Som en optakt til #femfededage er vi glade for at kunne præsentere #SoMeStafetten! Hver uge vil et heldigt miljøudvalg fra gymnasier landet over, få muligheden for at overtage UngEnergis SoMe og blive klimainfluencere for en uge. De skal i denne uge komme kreativt omkring en udfordring, fra de elever der styrede SoMe ugen før dem. På samme måde skal de give stafetten videre til det næste gymnasie med nye challenges. Mere info følger, glæd jer! ... Se mereSe mindre
3 uger siden
💚Fredag d. 3. September💚 
08.00-16:00: OPEN PROGRAM - 
Quiz and games
Swap-market - Bring your own clothes, books etc.
16.00-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17.00: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi
18.00: Climate rap with Asger B
💙Lørdag d. 4. September💙
10.30: Movie and chips: 70/30
13:30: Plant-upcycling workshop with GenGro
16:30: Climatepoetry - w. Lauge L.C. - followed by an open mic event - bring your own poetry or read your favorite poem about climate or nature.
17:30-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17:30: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi

💛ONGOING ACTIVITIES💛 
Swap market // Board games // Petanque // Interactive video // Vevolve cykles // Climate wheel of fortune 

@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #tomorrowfestival #chillwiththeplanet #fiestaforthefuture
💚Fredag d. 3. September💚
08.00-16:00: OPEN PROGRAM -
Quiz and games
Swap-market - Bring your own clothes, books etc.
16.00-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17.00: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi
18.00: Climate rap with Asger B
💙Lørdag d. 4. September💙
10.30: Movie and chips: 70/30
13:30: Plant-upcycling workshop with GenGro
16:30: Climatepoetry - w. Lauge L.C. - followed by an open mic event - bring your own poetry or read your favorite poem about climate or nature.
17:30-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17:30: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi

💛ONGOING ACTIVITIES💛
Swap market // Board games // Petanque // Interactive video // Vevolve cykles // Climate wheel of fortune

@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #tomorrowfestival #chillwiththeplanet #fiestaforthefuture
... Se mereSe mindre
3 uger siden
Fiesta for the Future -DJ mix inspired by nature, climate and sustainability by Ishtadi ✨
Feel vibes as deep as the oceans and let your aspirations fly high like the birds - come join the fiesta for the future ✨
Friday 17.00 - 18.00 // Saturday from 17.00 // UngEnergi at Tomorrow Festival

Collecting soundscapes around the world, Ishtadi orchestrates the sounds of nature into powerful and soothing musical landscapes. Combining field-recordings with electronic synthesis, organic rhythms and harmonies letting symphonies evolve, awaking our genetically imprinted emotions, hidden somewhere deep inside ourselves. He invites us to experience fully immersive body and mind journeys, moving between the dense depths of the unconscious, to the realms of light and tranquil. 
https://soundcloud.com/ishtadi
@ishtadi @tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #DJ mix #Sounds of nature
Fiesta for the Future -DJ mix inspired by nature, climate and sustainability by Ishtadi ✨
Feel vibes as deep as the oceans and let your aspirations fly high like the birds - come join the fiesta for the future ✨
Friday 17.00 - 18.00 // Saturday from 17.00 // UngEnergi at Tomorrow Festival

Collecting soundscapes around the world, Ishtadi orchestrates the sounds of nature into powerful and soothing musical landscapes. Combining field-recordings with electronic synthesis, organic rhythms and harmonies letting symphonies evolve, awaking our genetically imprinted emotions, hidden somewhere deep inside ourselves. He invites us to experience fully immersive body and mind journeys, moving between the dense depths of the unconscious, to the realms of light and tranquil.

@ishtadi @tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #DJ mix #Sounds of nature
... Se mereSe mindre
3 uger siden
Lørdag 10.30 viser UngEnergi dokumentarfilmen 70/30 af Phie Ambo. Filmen havde premiere ved dette års CHP:DOX. Phie Ambo giver selv en talk med Anders Morgenthaler kl.18.15 samme dag https://tomorrow.today/program/
Om du er en flittig festivalgænger, der vil være velforberedt til dagens program, eller blot har brug for konstruktiv tømmermandsterapi lørdag formiddag, er du meget velkommen😃
PS. Vi deler bæredygtige chips fra Frankful ud!😋
I 2019 gik tusindvis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre, og krævede handling – nu. Da der senere på året blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på den politiske dagsorden. ’70/30′ skildrer tilblivelsen af en af verdens mest ambitiøse klimalove med et mål om at reducere Danmarks udledninger af CO2 med 70% i 2030. Men vil politikerne, borgerne og industrien være i stand til at stå sammen om at gøre Danmark til et grønt foregangsland? Eller vil valgløfterne og de grønne ambitioner smuldre, når den nye klimalov møder realiteterne? Klimaminister Dan Jørgensen, tidligere formand for klimaudvalget, Ida Auken, og de to unge klima-aktivister Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery er i kapløb med tiden. Med adgang til både de politiske forhandlinger i kulisserne og til de unge aktivisters kamp på gaden, har Phie Ambo skabt en vigtig, engageret og frem for alt inspirerende film om vor tids største udfordring.
@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #movie & chips
Lørdag 10.30 viser UngEnergi dokumentarfilmen 70/30 af Phie Ambo. Filmen havde premiere ved dette års CHP:DOX. Phie Ambo giver selv en talk med Anders Morgenthaler kl.18.15 samme dag
Om du er en flittig festivalgænger, der vil være velforberedt til dagens program, eller blot har brug for konstruktiv tømmermandsterapi lørdag formiddag, er du meget velkommen😃
PS. Vi deler bæredygtige chips fra Frankful ud!😋
I 2019 gik tusindvis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre, og krævede handling – nu. Da der senere på året blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på den politiske dagsorden. ’70/30′ skildrer tilblivelsen af en af verdens mest ambitiøse klimalove med et mål om at reducere Danmarks udledninger af CO2 med 70% i 2030. Men vil politikerne, borgerne og industrien være i stand til at stå sammen om at gøre Danmark til et grønt foregangsland? Eller vil valgløfterne og de grønne ambitioner smuldre, når den nye klimalov møder realiteterne? Klimaminister Dan Jørgensen, tidligere formand for klimaudvalget, Ida Auken, og de to unge klima-aktivister Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery er i kapløb med tiden. Med adgang til både de politiske forhandlinger i kulisserne og til de unge aktivisters kamp på gaden, har Phie Ambo skabt en vigtig, engageret og frem for alt inspirerende film om vor tids største udfordring.
@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #movie & chips
... Se mereSe mindre

Kommenter på Facebook

Liv Stjerne Sletten

3 uger siden
Klima rap til folket!!! Kig forbi når Asger B levere aktivistisk rap og loop performance 💥
Det sker hos UngEnergi på Tomorrow Festival i Valby Parken på fredag 03.09.21 kl. 18.00
Der bliver ikke lagt fingre imellem når Asger B tager verdens sociale og miljømæssige udfordringer med ind i sit musikalske univers. Han er aktuel med en helt ny solo performance hvor hans sange får nyt liv, gennem beats der bygges op fra bunden, mens han står på scenen, hvor han udelukkende bruger beatbox og lyde fra munden samt effekt pedaler og BOSS rc505 loopstation. Dette gør oplevelsen inddragende og intim, og publikum bliver inkluderet yderligere når Asger, ind imellem hans protestsange, giver plads til legen og det intuitive med freestyle rap hvor publikum bestemmer emnerne.
Det er musik der forpligter, og i en verden fuld af kaos virker Asger Bs musik som et kompas. Han er kompromisløs og genkendelig men på en ægte og nænsom måde – en kombination der virker.Asger B er en historiefortæller, entertainer, og en meningsdanner med en helt unik indgangsvinkel til livet. ️https://www.youtube.com/watch?v=hRA3VlGW1QY&ab_channel=AsgerB
#Klimarap #Legende mundtøj #Loop performance #løsningsorienteret systemkritiker
Klima rap til folket!!! Kig forbi når Asger B levere aktivistisk rap og loop performance 💥
Det sker hos UngEnergi på Tomorrow Festival i Valby Parken på fredag 03.09.21 kl. 18.00
Der bliver ikke lagt fingre imellem når Asger B tager verdens sociale og miljømæssige udfordringer med ind i sit musikalske univers. Han er aktuel med en helt ny solo performance hvor hans sange får nyt liv, gennem beats der bygges op fra bunden, mens han står på scenen, hvor han udelukkende bruger beatbox og lyde fra munden samt effekt pedaler og BOSS rc505 loopstation. Dette gør oplevelsen inddragende og intim, og publikum bliver inkluderet yderligere når Asger, ind imellem hans protestsange, giver plads til legen og det intuitive med freestyle rap hvor publikum bestemmer emnerne.
Det er musik der forpligter, og i en verden fuld af kaos virker Asger Bs musik som et kompas. Han er kompromisløs og genkendelig men på en ægte og nænsom måde – en kombination der virker.Asger B er en historiefortæller, entertainer, og en meningsdanner med en helt unik indgangsvinkel til livet. ️https://youtube.com/watch/…
#Klimarap #Legende mundtøj #Loop performance #løsningsorienteret systemkritiker
... Se mereSe mindre
3 uger siden
♻️BYTTEMARKED: Trænger du til at få skiftet ud i din garderobe, din boghylde, eller måske bare i din køkkenskuffe eller vindueskarm, så kig forbi @UngEnergis byttemarked på @tomorrow_journal Festival i Valbyparken d. 3. og 4. september.  
Markedet kommer til at være åbent under hele festivalen og reglerne er meget enkelt - tag noget med, du gerne vil bytte, gå på udkig, måske du gør dig et fund 💛  
#swaponomics #drømmepuljen #genbrug #loppemarked #byttemarked #bæredygtighed #grøn 
@tomorrow_journal @tuborgfondet
♻️BYTTEMARKED: Trænger du til at få skiftet ud i din garderobe, din boghylde, eller måske bare i din køkkenskuffe eller vindueskarm, så kig forbi @UngEnergis byttemarked på @tomorrow_journal Festival i Valbyparken d. 3. og 4. september.
Markedet kommer til at være åbent under hele festivalen og reglerne er meget enkelt - tag noget med, du gerne vil bytte, gå på udkig, måske du gør dig et fund 💛
#swaponomics #drømmepuljen #genbrug #loppemarked #byttemarked #bæredygtighed #grøn
@tomorrow_journal @tuborgfondet
... Se mereSe mindre
3 uger siden
Kom forbi @gengroaarhus’ grønne planteunivers og få en gratis stikling! 

Lær hvordan du holder liv i dine krydderurter og få nogle tips til at passe dine planter og lave fine stiklinger, som du kan dele med dine venner. 

Christina, Sara og Marie holder normalt til i Århus, hvor de holder planteworkshops med fokus på en bæredygtig livsstil. Nu kommer de til Tomorrow Festival og viser os, hvordan man kan gendyrke sine afgrøder. Så kom forbi UngEnergis område “Chill With The Planet” på Tomorrow Festival på lørdag kl. 13.30. @tuborgfondet @tomorrow_journal #stiklinger #gendyrkning #bæredygtighed #grøn #tomorrowfestival
Kom forbi @gengroaarhus’ grønne planteunivers og få en gratis stikling!

Lær hvordan du holder liv i dine krydderurter og få nogle tips til at passe dine planter og lave fine stiklinger, som du kan dele med dine venner.

Christina, Sara og Marie holder normalt til i Århus, hvor de holder planteworkshops med fokus på en bæredygtig livsstil. Nu kommer de til Tomorrow Festival og viser os, hvordan man kan gendyrke sine afgrøder. Så kom forbi UngEnergis område “Chill With The Planet” på Tomorrow Festival på lørdag kl. 13.30. @tuborgfondet @tomorrow_journal #stiklinger #gendyrkning #bæredygtighed #grøn #tomorrowfestival
... Se mereSe mindre
4 uger siden
... Se mereSe mindre
Vis flere posts

Scroll til toppen