UngEnergi på Ungdommens Folkemøde
Hjem > Om os > Organisationen > Ungenergi

UngEnergi

UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.

UngEnergi startede i 2012, da en gruppe engagerede unge fra VedvarendeEnergi tog på en messe på et gymnasium. Der blev de mødt af en overflod af unge, der gerne ville bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden – men ikke vidste hvordan de skulle gøre en reel forskel. I dag har UngEnergi over 200 medlemmer, 100 frivillige og lokalafdelinger i alle af landets regioner.

UngEnergi fokuserer på aktiviteter, der viser, hvordan vi kan reducere CO2‐udledning, øge anvendelsen af vedvarende energikilder og en ansvarlig brug af planetens ressourcer. Med vores aktiviteter vil vi vise, hvordan du og jeg kan gøre en forskel for en bæredygtig verden.

UngEnergis landsbestyrelse vælges på den årlige generalforsamling, og bestyrelsen varetager de vigtige beslutninger for organisationens fremtid. UngEnergis bestyrelse kan du kontakte på ungenergi-bestyrelse@ve.dk, såfremt du har spørgsmål til bestyrelsens arbejde.

UngEnergi sætter fokus på, hvad DU kan gøre

I UngEnergi synes vi, at det er fedt at være bæredygtig, og det vil vi gerne vise andre unge.

Derfor fokuserer vi på de positive alternativer frem for den løftede pegefinger. Vi oplyser for sjov og alvor. Ud over vores mange aktiviteter på festivaler og gymnasier, så udvikler vi løbende kampagner, happenings og events, der på en sjov og finurlig måde viser andre unge vejen mod en mere bæredygtig adfærd - i alt fra julegaver til transportvaner.

Vi fokuserer på at give andre unge konkrete råd til hvordan man med en lille indsats kan gøre en stor forskel, og vi skaber en mulighed for at man kan være med i et fællesskab der arbejder sammen for en bæredygtig fremtid.

Læs mere om UngEnergi på ungenergi.dk

Foto_Nanna

Nanna-Gro Pedersen

Studentermedhjælper UngEnergi

Bliv frivillig i UngEnergi

Vi har brug for dig! Jo flere vi er, jo større forskel kan vi gøre. Du kan være med gennem et ungdomsmedlemskab eller som aktiv i en af vores lokalafdelinger.

I UngEnergi er der rig mulighed for, at du kan komme til at lave mange spændende ting, afhængig af dine egne ideer og interesser.

UngEnergi på Instagram

Har du lyst til at gøre klimaproblemstillinger forståelige og relevante for en gruppe unge mennesker og gøre en forskel som mentor? Og bor du tilmed i Østjylland? 🌏

Så læs med her! Vi søger nemlig frivillige grønne mentorer til et nyt og fedt projekt.

** HUSK TILMELDING **

Du skal med UngEnergi og FGU-elever være medarrangør af fem aktiviteter, hvor nogle af dem er helt op til dig at planlægge. Derfor kan du lade din interesse for bestemte grønne emner styre. Det kan være, at du er kunstinteresseret og har opdaget, at der er en spændende udstilling på AROS omkring bæredygtighed. Det kan også være, at du er naturelsker og gerne vil arrangere en workshop, med nogle professionelle, der dyrker tang. Der er masser af muligheder og midler til at lave nogle fede lærerige aktiviteter.

☀️Til sommer skal eleverne afholde et selvarrangeret event til en af sommerens større begivenheder, eksempelvis Skanderborg Festival, Folkemødet eller lignende. Derfor
får du en gratis billet til begivenheden, såfremt du har mulighed for at deltage i eventet. ☀️

Som en del af uddannelsesgruppen i UngEnergi bliver du i et fedt socialt fællesskab uddannet i designprocesser og projektledelse gennem et minikursus, som du kan tage med dig videre i din faglighed. Og så garanterer vi en masse hygge, når vi mødes! Derudover bliver der kompenseret for alle former for udgifter, der er i forbin- delse med projektet (transport, aktiviteter mm.)

🔥Er du interesseret?🔥
Så kom til infomøde på mandag d. 6 december kl 19. Bare husk at skrive en mail til bw@ve.dk eller til 23743621. Hvis du er forhindret i at komme, kan du også til enhver tid skrive, og så kan vi sende dig uddybende materiale. Også selvom tidsfristen er overskredet.
...

Vi er nået til den sidste af de FemFedeDage, og vi slutter med et brag med #FestivalFredag!

Det bliver sjov og ballade, når vi skal undersøge, hvordan vi gør lokale oplevelser så overlegent fede, at ingen længere får lyst til at flyve på udenlandsrejse.

Læg hjernerne i mjød… øh, vi mener blød!… og vis os jeres fedeste bud med #FFD21 og #FestivalFredag. Vi deler de mest lokkende opslag i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

I dag på #TransportTorsdag skal det handle om transport - af os selv og af forbrugsvarer såsom tøj, mobiler, og mad. Hvordan kan vi flytte os fra A til B på en mere bæredygtig måde? Og kan vi skære ned på transporten; f.eks. ved at købe lokalt producerede varer.
Vi stiller skarpt på de klimamæssige konsekvenser og fordele ved forskellige transportformer og gentænker, hvor vi vil have vores produkter til at stamme fra.

En lille bonus-aktivitet:
Vis os, hvad I laver med #ffd21 og #TransportTorsdag, og vi deler det fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

Off-onsdag
Stop med at scrolle, og læs med her!

Vidste du, at de datacentre, der leverer Snapchat-beskeder og Netflix til os, står for ca. 3% af verdens energiforbrug?
Når du oplader din mobil, bruger du strøm, dvs. energi. På samme måde bruger leverandørerne strøm, for at du kan streame Netflix. Derfor er der mange klimapoints at hente, hvis vi bare skruer en smule ned for tiden foran en skærm. Det er det #OffOnsdag taget fat om.
I dag sættes der fokus på, hvordan vi kan mindske strømforbruget -både i undervisningen og derhjemme.

En lille bonus-aktivitet:
Del jeres gode idéer med os med #ffd21 og #OffOnsdag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

Det er blevet tid til #TøjTirsdag, hvor tøjforbrug og fast-fashion bliver diskuteret. I dag gælder det om at finde på fede måder at praktisere og udbrede genbrug og upcycling af tøj og tilbehør.

Hvordan kan man upcycle? Hvor mange plasticflasker skal der til at lave en T-shirt? Og hvorfor har man aldrig noget at tage på, selvom skabet er fyldt med tøj?

En lille bonus-aktivitet:
Del jeres grønne påfund med #ffd21 og #TøjTirsdag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

I dag bliver Fem Fede Dage skudt i gang. Vi lægger stærkt ud med #MadMandag, hvor bæredygtige råvarer og fødevareproduktion er i fokus. Gymnasier landet over sætter spot på, hvordan mad påvirker klimaet, og hvad man som industri og forbruger kan gøre, for at være så klimaneutrale (eller -positive...) som muligt!

En lille bonus-aktivitet:
Vis os jeres bedste tip til en grønnere tallerken her eller på Facebook med #FFD21 og #MadMandag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

Vi fortsætter memeparaden med lidt sommerminder! Man kan godt have det festligt uden, at det skal være på klimaets bekostning. Festival fredag er den sidste af de #femfededage, og vi glæder os! Læs mere på ungenergi.dk/frivillig/femfededage. Billedecredit til Oliver Ellemose og festival memes ...

Tiden er kommet til at præsentere dette års eksterne dommere til Fem Fede Dage-ugen!

Dommerne er Maria Wänglund (maria_wanglund), Anna Kjær Voss (klimamusen) og Rie Løwe (rieloewe).

De tre inspirerende kvinder har sammen stiftet Klimaklubben, hvis mål er at inspirere hinanden og andre til at tænke bæredygtighed og klimavenlighed ind i hverdagen.

På Maria Wänglunds insta-feed kan du finde inspiration til upcycling og bæredygtige DIY-projekter. Hun viser eksempelvis, hvordan du kan bruge æggebakker og avispapir som gaveindpakning.

Hos Anna Kjær Voss finder du en masse gode tips til bæredygtige hverdagsvaner, eksempelvis klima- og miljøvenlig tøjvask samt gode råd mod plastikspild.

Rie Løwe deler et hav af lækre, klimavenlige opskrifter på eksempelvis mælkebøttehonning og body butter. Hun har desuden gode tips til, hvad du kan bruge dine gamle æggeskaller til!

Alle tre glæder sig meget til at se jeres løsninger på de forskellige temaer i Fem Fede Dage-ugen, så vi håber, at I er max klar til at tænke grønt og kreativt!

Læs mere om Fem Fede Dage på https://ungenergi.dk/frivillig/fem-fede-dage/
og følg Rie Løwe, Anna Kjær Voss og Maria Wänglund på Instagram for mere bæredygtig inspiration!

#FFD21 #FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi
...

OM 7 DAGE GÅR DET LØS

Nu er der kun én uge tilbage, før #FemFedeDage ruller over landets gymnasier, og denne sidste uge dedikerer vi til #FestivalFredag!

Vidste du, at pr. person udleder fly 8,3 gange så meget CO2 som bus?

På #FestivalFredag sætter vi spot på, hvordan man kan arrangere lokale events, der er så fede, at vi helt automatisk får lyst til at vrage flyet til fordel for DK!

Nysgerrig på Fem Fede Dage? Læs mere på ungenergi.dk/frivillig/fem-fede-dage
Eller følg med på vores facebookside: https://m.facebook.com/profile.php?id=100068959715837&ref=content_filter

#FFD21 #FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi

Læs mere om CO2-omkostningerne ved at rejse på https://www.greenmatch.dk/blog/2016/03/saa-meget-bruger-du-i-co2-naar-du-rejser
...

UngEnergi på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 måneder siden
Vi nærmer os fem fede dage med hastige skridt og vi glæder os! I dag har vi talt med en tidligere deltager og vi håber at alle jer der skal være med for første gang, vil have lignende ting at fortælle i fremtiden.               “Fem fede dage var en god oplevelse for os på Nykatten! Vi fik indført et pantsystem på vores gymnasie, som gav vores grønne udvalg (GRØN-skole) mulighed for selv at finansiere fremtidige grønne løsninger på vores gymnasie. Fem fede dage inspirerer på flere måder til bæredygtigt nytænkning på skolen! Det glæder mig, at skolen forstsat vil deltage i fremtiden.”

Maja 
Nykøbing F. Katedralskole
19 år. #femfededage
Vi nærmer os fem fede dage med hastige skridt og vi glæder os! I dag har vi talt med en tidligere deltager og vi håber at alle jer der skal være med for første gang, vil have lignende ting at fortælle i fremtiden. “Fem fede dage var en god oplevelse for os på Nykatten! Vi fik indført et pantsystem på vores gymnasie, som gav vores grønne udvalg (GRØN-skole) mulighed for selv at finansiere fremtidige grønne løsninger på vores gymnasie. Fem fede dage inspirerer på flere måder til bæredygtigt nytænkning på skolen! Det glæder mig, at skolen forstsat vil deltage i fremtiden.”

Maja
Nykøbing F. Katedralskole
19 år. #femfededage
... Se mereSe mindre
3 måneder siden
Vi varmer op til Fem Fede Dage 15.-19. November med en nedtælling, hvor vi hver uge vil komme med spændende opslag. 
Disse sidste to dage i ugen står i madmandagens tegn og vi starter med et lille fun fact. 75% af al verdens mad stammer fra de samme 12 typer af planter og 5 typer dyr.
Ifølge WWF kan vi ved at spise mere varireret være med til at gøre en forskel for klimaet, læs mere her https://www.wwf.org.uk/what-can-i-do/10-tips-help-you-eat-more-sustainably
Nysgerrig på Fem Fede Dage? Læs mere på ungenergi.dk/frivillig/fem-fede-dage
Vi varmer op til Fem Fede Dage 15.-19. November med en nedtælling, hvor vi hver uge vil komme med spændende opslag.
Disse sidste to dage i ugen står i madmandagens tegn og vi starter med et lille fun fact. 75% af al verdens mad stammer fra de samme 12 typer af planter og 5 typer dyr.
Ifølge WWF kan vi ved at spise mere varireret være med til at gøre en forskel for klimaet, læs mere her https://wwf.org.uk/what-can-i-do/…
Nysgerrig på Fem Fede Dage? Læs mere på ungenergi.dk/frivillig/fem-fede-dage
... Se mereSe mindre
5 måneder siden
Som en optakt til #femfededage er vi glade for at kunne præsentere #SoMeStafetten! Hver uge vil et heldigt miljøudvalg fra gymnasier landet over, få muligheden for at overtage UngEnergis SoMe og blive klimainfluencere for en uge. De skal i denne uge komme kreativt omkring en udfordring, fra de elever der styrede SoMe ugen før dem. På samme måde skal de give stafetten videre til det næste gymnasie med nye challenges. Mere info følger, glæd jer!
Som en optakt til #femfededage er vi glade for at kunne præsentere #SoMeStafetten! Hver uge vil et heldigt miljøudvalg fra gymnasier landet over, få muligheden for at overtage UngEnergis SoMe og blive klimainfluencere for en uge. De skal i denne uge komme kreativt omkring en udfordring, fra de elever der styrede SoMe ugen før dem. På samme måde skal de give stafetten videre til det næste gymnasie med nye challenges. Mere info følger, glæd jer! ... Se mereSe mindre
5 måneder siden
💚Fredag d. 3. September💚 
08.00-16:00: OPEN PROGRAM - 
Quiz and games
Swap-market - Bring your own clothes, books etc.
16.00-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17.00: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi
18.00: Climate rap with Asger B
💙Lørdag d. 4. September💙
10.30: Movie and chips: 70/30
13:30: Plant-upcycling workshop with GenGro
16:30: Climatepoetry - w. Lauge L.C. - followed by an open mic event - bring your own poetry or read your favorite poem about climate or nature.
17:30-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17:30: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi

💛ONGOING ACTIVITIES💛 
Swap market // Board games // Petanque // Interactive video // Vevolve cykles // Climate wheel of fortune 

@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #tomorrowfestival #chillwiththeplanet #fiestaforthefuture
💚Fredag d. 3. September💚
08.00-16:00: OPEN PROGRAM -
Quiz and games
Swap-market - Bring your own clothes, books etc.
16.00-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17.00: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi
18.00: Climate rap with Asger B
💙Lørdag d. 4. September💙
10.30: Movie and chips: 70/30
13:30: Plant-upcycling workshop with GenGro
16:30: Climatepoetry - w. Lauge L.C. - followed by an open mic event - bring your own poetry or read your favorite poem about climate or nature.
17:30-19.00: FIESTA FOR THE FUTURE
17:30: DJ mix inspired by nature, climate and sustainability w. Ishtadi

💛ONGOING ACTIVITIES💛
Swap market // Board games // Petanque // Interactive video // Vevolve cykles // Climate wheel of fortune

@tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #tomorrowfestival #chillwiththeplanet #fiestaforthefuture
... Se mereSe mindre
5 måneder siden
Fiesta for the Future -DJ mix inspired by nature, climate and sustainability by Ishtadi ✨
Feel vibes as deep as the oceans and let your aspirations fly high like the birds - come join the fiesta for the future ✨
Friday 17.00 - 18.00 // Saturday from 17.00 // UngEnergi at Tomorrow Festival

Collecting soundscapes around the world, Ishtadi orchestrates the sounds of nature into powerful and soothing musical landscapes. Combining field-recordings with electronic synthesis, organic rhythms and harmonies letting symphonies evolve, awaking our genetically imprinted emotions, hidden somewhere deep inside ourselves. He invites us to experience fully immersive body and mind journeys, moving between the dense depths of the unconscious, to the realms of light and tranquil. 
https://soundcloud.com/ishtadi
@ishtadi @tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #DJ mix #Sounds of nature
Fiesta for the Future -DJ mix inspired by nature, climate and sustainability by Ishtadi ✨
Feel vibes as deep as the oceans and let your aspirations fly high like the birds - come join the fiesta for the future ✨
Friday 17.00 - 18.00 // Saturday from 17.00 // UngEnergi at Tomorrow Festival

Collecting soundscapes around the world, Ishtadi orchestrates the sounds of nature into powerful and soothing musical landscapes. Combining field-recordings with electronic synthesis, organic rhythms and harmonies letting symphonies evolve, awaking our genetically imprinted emotions, hidden somewhere deep inside ourselves. He invites us to experience fully immersive body and mind journeys, moving between the dense depths of the unconscious, to the realms of light and tranquil.

@ishtadi @tomorrow_journal @tuborgfondet #drømmepuljen #DJ mix #Sounds of nature
... Se mereSe mindre
Vis flere posts

Scroll til toppen