Hjem > Planprocessen med udarbejdelse af en VVM- redegørelse fortsætter

Planprocessen med udarbejdelse af en VVM- redegørelse fortsætter

Med orderne ”det, der giver de længste debatter, er det vi har mindst forstand på” sluttede den afgående Borgmester Lars Møller (Venstre) debatten om skifergas på det sidste byrådsmøde, den 18. december, i denne byrådsperiode.

Efterfølgende vedtog Frederikshavn Byråd ikke overraskende, at planprocessen med udarbejdelse af en VVM- redegørelse fortsætter.

Byrådet besluttede også, at de mange indsigelser, som indgår i et indsigelsesnotat fra center for Teknik & Miljø skal indgå i den kommende VVM-redegørelse. Endvidere er en tidsplan for det videre arbejde besluttet.


Det er muligt at høre debatten om skifergas på Frederikshavn Byrådsmødet HER.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening mener, at Frederikshavn Kommune er ved at udspille sin rolle som front kæmper for grøn omstilling, hvis de ikke snart siger nej til skifergasprojektet på Ovnstrupvej ved Dybvad.

Er prøveboringen først besluttet og resultaterne viser, at der er naturgas i Alunskiferen under Nordjylland, så kommer gassen også op. Det kan en VVM – redegørelse ikke forhindre, hverken nu eller efterfølgende i forbindelse med udvindingsansøgningen. Frederikshavn Kommune vil ikke kunne stille noget op overfor de økonomiske interesser, der vil være for stærke og magtfulde.Derfor opfordrer vi det nye byråd, under ledelse af Birgit Hansen, at stoppe den videre planlægning.

 

 

Scroll til toppen