Hjem > Pressemeddelelse: Du har et valg – BRUG DIN STEMME IMOD SKIFERGAS

Pressemeddelelse: Du har et valg – BRUG DIN STEMME IMOD SKIFERGAS

Med opfordring til at stemme på en kandidat, der er imod skifergas, er Vendsyssel Energi- og Miljøforening på gaden de næste par weekender i Skagen, Frederikshavn, Sæby og Dybvad.

  • Den 8. november, kl. 15 – 17, er vi i hhv. i Skagen og på Torvet i Sæby.
  • Den 9. november, kl. 10 – 12, er vi i Gågaden i Frederikshavn.
  • Den 15. november, kl. 15 – 17, er vi i Dybvad og i Gågaden i Frederikshavn.
  • Den 16. november, kl. 10 – 12, er vi på Torvet i Sæby.

Der bliver uddelt en flyver til vælgerne med opfordring til at stemme på en kandidat, der er modstander af skifergasboringer. På flyeren henvises der til i alt 8 kandidater fra 4 partier, der overfor Vendsyssel Energi- og Miljøforening har udtrykt modstand mod skifergasboringer.

Baggrunden for Vendsyssel Energi- og Miljøforenings kampagne er, at det franske olieselskab Total af Folketinget har fået tilladelse til at udvinde skifergas i Nordjylland – en tilladelse de har fået helt uden folkelig debat.

Efterfølgende har folketinget besluttet at stille yderligere tilladelser til efterforskning og udvinding af skifergas på land i bero, indtil der er kommet erfaringer fra Dybvad. Det er Vendsyssel Energi- og Miljøforenings opfattelse, at det nye byråd i Frederikshavn har en nøglerolle og er de eneste, der kan stoppe efterforskningen efter skifergas. Det kan de ved at undlade at godkende den kommende VVM-redegørelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet).


Folkelig modstand betyder noget

Sidst Vendsyssel Energi- og Miljøforening var på gaden, indsamlede foreningen næsten 1000 underskrifter mod skifergasprojektet i Frederikshavn Kommune. Dengang fik modstanden i befolkningen politikkerne til at beslutte, at der var brug for flere oplysninger om miljøpåvirkningen ved efterforskning af skifergas.

For yderligere oplysninger, kontakt: Jan Hermansson Hørbylundsvej 63, 9300 Sæby, Tlf. 98 46 62 74, mail: rosalina@dlgpost.dk

 

Om forfatteren

Scroll to Top