Pressemeddelelse fra HOFOR & EnergiTjenesten: Send varmeanlæg på sommerferie – spar 1000 kr

Tip: Det er ikke kun dig selv og familien, der har godt af sommerferie. En almindelig villafamilie kan spare omkring 1.000 kroner på varmeregningen ved at sommerlukke varmeanlægget. Det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie.

Uanset om sommerferien står på eksotiske rejser, tur i sommerhus eller hygge hjemme i villaen, så er der ét medlem af husstanden, som mange danskere glemmer at give fri – nemlig varmeanlægget. Det kan ellers godt betale sig, for en villafamilie kan typisk spare 1.000 kroner på den årlige varmeregning ved at sommerlukke varmeanlægget.

”Vi anbefaler, at man sender varmeanlægget på en endnu længere sommerferie, end man selv typisk tager. Den 15. maj markerer vi national sommerluk-dag, for midt i maj plejer foråret at have bidt sig fast, og derfor behøver man hverken have tændt for radiatorerne eller varmeanlægget, ” siger Carsten Nielsen, som er energirådgiver hos forsyningsselskabet HOFOR.

Sommerluk både radiatorer og varmeanlæg

Når de lunere temperaturer udenfor for alvor har meldt sig, lukker de fleste for varmen i deres radiatorer, men hvis du kun lukker for radiatorerne i huset og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og det koster på din varmeregning.

”Det tager typisk kun fem minutter at finde sommerventilen, lukke for den og efterfølgende slukke for cirkulationspumpen på fjernvarmeanlægget – så har anlægget fået fri. De få minutters indsats kan du så veksle til sjove ferieaktiviteter for hele familien eller masser af is hele sommeren” siger Carsten Nielsen fra HOFOR.

Du sparer også CO2

Husker du at sommerlukke anlægget, er der ikke kun penge at spare men også CO2. Ud over at spare cirka 1.000 kroner på varmebudgettet, kan en villafamilie i også glæde sig over, at de mindsker deres CO2-udslip med omkring 100 kilo om året.

Derfor vil EnergiTjenesten og forsyningsselskabet HOFOR gerne have endnu flere danskere til at sommerlukke deres varmeanlæg. De står derfor bag den landsdækkende kampagne sommerluk.dk, som hvert forår minder danskerne om, at det er en god ide at sende sit varmeanlæg på en lang sommerferie.

Vil du vide mere? Så kontakt:
Jimmi Eiberg Jensen, projektleder på 2795 4682 eller jiej@hofor.dk
Lasse Bjerre Sørensen, pressekontakt hos HOFOR på 2795 2141 eller lbso@hofor.dk

Sådan sommerlukker du

Det er nemt at sende sit fjernvarmeanlæg på ferie:

  • Luk for anlæggets sommerventil.
  • Sluk for cirkulationspumpen.
  • Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”.
  • Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage.

 

 

Scroll to Top