Planlægning og opstart af 5 energifælleskaber

Projektbeskrivelse

Projektbeskrivelse

Projektet handler om at hjælpe og støtte fem nye energifællesskaber. Desuden laver VedvarendeEnergi en informations- og vidensdelingskampagne, som kan hjælpe andre fremtidige energifællesskaber med at komme i gang. Formålet her er at informere og dele viden fra de fem initiativer for at støtte udbredelsen af fremtidige energifællesskaber. Det vil gøre det nemmere for borgere at danne energifællesskab og tage aktiv del i den grønne omstilling.

De kommende fem energifællesskaber er ved Nørre Snede og Andelssamfundet i Hjortshøj i Midtylland og ved Føns, Haastrup og Jordløse på Fyn. Her vil initiativgrupper danne energifællesskaber for at etablere sol og vindenergi til fordel for landsbyens beboer, forsamlingshuse, foreninger og forretninger, samt bruge el lokalt, eksempelvis til varmeproduktion og ladning af elbiler.

Undervejs i projektet vil VedvarendeEnergi og tilknyttede rådgivere beregne og udarbejde mulige løsninger, som tager stilling tekniske, juridiske og organisatoriske elementer af de enkelte energifællesskaber. Det vil ende med en række anbefalinger og rapporter, som vil give grundlag for de enkelte initiativer videre arbejder.

VedvarendeEnergi samarbejder også med en række andre organisationer om hjemmesiden. energifaellesskaber.dk. Her kan du også finde informationer, håndbøger og meget mere om energifællesskaber.

VedvarendeEnergi er i færd med at planlægge sessioner om energifællesskaber til Klimafolkemødet 2024 i Middelfart.

Læs mere om energifællesskaber her: Energifællesskaber

Medarbejderne på projektet er Gunnar Boye Olesen og Martin Holt.

Projekt info

Projektets startdato: 01/02-2023

Projektets slutdato: 30/09-2024

Projektet er funded af: Energifællesskabspuljen, som administreres af Energistyrelsen

Projekt budget: 686.800 kroner

Projektdokumenter:
Dokument

 

Martin Holt

Projektkoordinator
Scroll to Top