blue arrow
Hjem > Sådan har de danske medlemmer af Europaparlamentet stemt i klimaspørgsmål
blue arrow

Sådan har de danske medlemmer af Europaparlamentet stemt i klimaspørgsmål

Pressemeddelelse fra Det Økologiske Råd:
Der er stor forskel på hvordan de danske medlemmer af EU-parlamentet har stemt i klima- og energispørgsmål. Dansk Folkeparti skiller sig ud som den der markant har undladt at støtte klimaet, mens SF topper med at have stemt 100% i klimaets interesse.

Den europæiske organisation Transport & Environment har undersøgt hvordan samtlige medlemmer af EU-parlamentet har stemt i sager, der vedrører klima- og energispørgsmål, og offentliggjort info-graphics der viser hvert enkelt medlemslands parlamentarikere.

Opgørelsen for Danmark viser, at SFs Margrete Auken topper listen ved i 100% af afstemningerne at have stemt til fordel for klimaet. I bunden ligger Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt med 20%. Imellem ligger:

  • Socialdemokraterne: 90%
  • De konservative og Folkebevægelsen mod EU: 70%
  • Venstre: 60%

Undersøgelsen viser også, at den danske konservative, Bendtsen, har stemt mere til fordel for klimaet end hans partikolleger fra de andre lande – f.eks. har både de tyske kristelige-demokrater og de franske konservative kun stemt 46% til fordel for klimaet. Også Venstre har i nogen grad stemt mere til fordel for klimaet end deres gruppe.

Opinionsundersøgelser peger på, at EU-skeptiske kræfter, især på højrefløjen, vil gå stærkt frem ved dette valg. Disse er også karakteriseret ved at modarbejde klimapolitikken. F.eks. scorer både det franske Front National og United Kingdom Independence Party (UKIP) 0% i undersøgelsen!

”Undersøgelsen viser hvor vigtigt det er at alle, der interesserer sig for miljø og klima, stemmer ved valget til EU-parlamentet d. 25. maj”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, og fortsætter: ”Der forventes et ryk mod højre ved valget, og et sådant ryk vil også svække miljø- og klimapolitikken. Derfor er det ekstra vigtigt at styrke de danske parlamentarikere, som vil kæmpe for klimaet”.

blue arrow Se undersøgelsens danske resultat

Transport & Environment har medlemsorganisationer i næsten alle EU-lande. De danske medlemmer er Det Økologiske Råd og NOAH.

Yderligere oplysninger: Christian Ege 33181933 / 28580698 eller Jeppe Juul: 33181948 / 30299982

Scroll til toppen