VedvarendeEnergi samarbejder om Sol i Skive
Hjem > Sol i Skive
VedvarendeEnergi samarbejder om Sol i Skive

Sol i Skive

VedvarendeEnergi samarbejder om Sol i Skive

Sol i Skive

Skive Kommune modtog i 2009 støtte fraEnerginet.dk til at gennemføre etablering af omkring 1 MW nettilsluttede solcelleanlæg placeret på kommunens bygninger. Projektet løb over tre år og fire måneder med start d. 1. marts 2009. VedvarendeEnergi havde til opgave at stå for formidlingsarbejdet af projektet til bygningernes brugere, borgere og presse.

Projektet var et led i Skive Kommunes ambition om at være førende på en energiforsyning baseret på vedvarende energi. I løbet af projektets løbetid faldt priserne på solcelller så meget, at man ved projektets afslutning medio 2012 forventer, at der er opsat helt op til 1,3 – 1,6 MWp.

Strøm svarende til 250 enfamilieshuse

De 1,3 megawatt eller 1300 kilowatt, der ved projektets afslutning vil være installeret på kommunens tage, giver en energiproduktionen vil på mere end en million kilowatt-timer, eller lige så meget som ca. 300 enfamiliehuse bruger på et år.

Skivehus Skole var udvalgt til såkaldt fyrtårnsprojekt og var i sommeren 2009 blevet vært for det største af kommunens solcelleanlæg.

VedvarendeEnergi var én blandt flere partnere bag Solenergi Skive.

Kontakt Claus Christensen for mere information om vores samarbejdsprojekt med Solenergi Skive på cc@ve.dk

 

 

Om forfatteren

Scroll to Top