Hjem > Stadig høje investeringer i vedvarende energi

Stadig høje investeringer i vedvarende energi

2012 var rekordår for udbygningen af vedvarende energi globalt set, selvom investeringerne faldt for første gang i lang tid. De samlede investeringer i 2012 var dog stadig på 268,7 mia. dollar, hvilket er det næsthøjeste investeringsniveau nogensinde og svarende til fem gange det niveau, der blev investeret i 2004.

Flere GigaWatt for pengene

Bloomberg New Energy Finance dokumenterer et fald i investeringer på 11% og forklarer faldet med usikkerhed om lovgivning og politisk usikkerhed i store lande som USA, Indien, Spanien og Italien.

Men faldet i investeringer dækker også over at priserne på sol- og vindenergiteknologi er faldet, så investorerne får den samme investering for færre penge. Det forklarer, at selvom der blev investeret for mindre så blev den samlede kapacitet øget med 115 GigaWatt – en 8,5%-stigning i forhold til 2011, hvilket er rekord.

Vedvarende energi stiger i udviklingslandene

Vedvarende energi er især på stærk fremmarch i udviklingslandene. Fra 2011 til 2012 er investeringsniveauet mere end fordoblet i Afrika og Mellemøsten og i Kina var det første år nogensinde, hvor vindenergien voksede mere end kul- og atomkraft.

Rygter i fald af investeringer i vedvarende energi er overdrevne

”Rygter om døden for vedvarende energiinvesteringer var i meget høj grad overdrevne”, siger administrerende direktør Michael Liebreich fra Bloomberg New Energy Finance til Bloomberg News, ”det er påfaldende at faldet ikke er større givet politisk usikkerhed, den igangværende europæiske fiskale krise og fortsatte skarpe fald i teknologiomkostningerne”.

Kilde: euroinvestor.dk og worldwatch.org

 

 

Om forfatteren

Scroll to Top