Hjem > Store prisstigninger på offentlig transport

Store prisstigninger på offentlig transport

Skal du fra Aarhus til København, så koster det dig elleve kroner ekstra i dag i forhold til sidste år. Det billede gør sig gældende i hele landet. Faktisk så er priserne på at stå ombord i den offentlige trafik flere steder steget med over det dobbelte

i løbet af de sidste ti år. Også under den nye regering er priserne steget, på trods af lovning om det modsatte.

– I de sidste ti år med den borgerlige regering, er priserne steget og steget, mens servicen er blevet ringere. Så vi har startet med at reparere på den service, så folk kan få bare nogenlunde kollektiv trafik. Prisnedsættelserne kommer bagefter, siger Rasmus Prehn, trafikordfører for Socialdemokratiet.

Prisen på en to-zoners billet er eksempelvis steget med 85 procent i løbet af de sidste ti år, mens et to-zoners klippekort er steget fra at koste 85 kroner til 145 kroner i dag.

Burgermenu til 90 kroner

Det er blevet næsten dobbelt så dyrt at benytte sig af offentlig transport. Til sammenligning svarer prisstigningerne til, at en burgermenu, der kostede 50 kroner i 2001, ville koste 90 kroner i dag.

Selv om priserne også steg under den borgelige regering, så mener de stadig, at der er tale om løgne og løftebrud fra den nuværende.

– De vidste jo udmærket godt, at den økonomiske situation i Danmark er presset. Priserne steg også, da vi var i regering, men vi havde ikke lovet danskerne noget andet. Den nye regering er kommet til på en løgn. De stillede folk i udsigt, at der ville komme takstnedsættelser på 40 procent. I stedet skete det modsatte, siger Martin Geertsen, hovedstadsordfører for Venstre.

Erkendelse og svedskjolder

Den tidligere regering kalder det et klokkeklart løftebrud. Hos socialdemokratiet erkender man, at man ikke er kommet så langt, som man lovede.

– Jeg kan godt forstå, at mange er blevet skuffet over, at vi lovede nedsætninger, som så ikke kom. Derfor strammer vi os også an. Vi knokler og har svedskjolder på ryggen for at få det her indfriet, siger Rasmus Prehn.

Kilde: dr.dk

Om forfatteren

Scroll to Top