we have a planet folkemode add
Hjem > Syv råd til en bæredygtig hverdag
we have a planet folkemode add

Syv råd til en bæredygtig hverdag

we have a planet folkemode add

Huskeliste til en bæredygtig hverdag

Vi har en plan for, hvordan vi skaber et bæredygtig Danmark. Og du er en vigtig del af den plan. For skal vi bremse klimaforandringerne, så skal både skoleeleven, husejeren og politikeren handle. Det behøver ikke at være kedeligt at tænke i bæredygtige løsninger. Her er en huskeliste med 7 konkrete råd – som blandt andet indbefatter genbrugsjakker, et to-skylstoilet, fem fadøl, en varmepumpe, en lighter, en kødfri dag, en gammel smartphone og et telt. God fornøjelse.

1. Kål frem for kød

Indfør en ugentlig kødfri dag. Kød er så stor en CO2-synder, at selv en lille ændring i kosten betyder mere, end hvis man sparer 10 procent på både benzin, el og varme.

2. Festival frem for fly

Fly er den helt store transportsynder. Vil du på en bæredygtig ferie, så tag på festival eller camping – det er en af de mindst CO2-udledende
aktiviteter, du kan bruge din ferie på.

3. Secondhand frem for shopaholic

Tag et kig i dit klædeskab. Hvert stykke tøj koster 50 kg på din CO2- konto. Vi siger ikke, at du skal stoppe med at købe nyt tøj. Bare du tænker over det og ikke går shopaholic.

4. Sæt i stand frem for at smide ud

Fremstillingen af én smartphone eller tablet udleder op mod 1 ton CO2. Det er mere, end én dansker gennemsnitligt udleder om året på elforbrug alene.

5. Fadøl frem for Faustino

Kun 1/3 del af CO2-udledningen fra en flaske vin eller øl stammer fra selve produktionen, resten afhænger af transport og emballage. Fadøl har den den mindste udledning pr. glas.

6. Klimaskærm frem for kul

Invester i bæredygtig, CO2-neutral energi. Du kan købe en vindmølleandel eller investere i et solcelleanlæg – men efterisolering fx udskiftning af tætningslister og ruder er også en måde at støtte den positive udvikling på.

7. Handling frem for alt

Nok kommer størstedelen af den samlede CO2-udledning fra almindelige borgere, men politikerne er også nødt til at handle. Sørg for at klimadebatten kommer på dagsordenen – meld dig ind i VedvarendeEnergi.

Scroll til toppen