Hjem > Unge fra Kenya samarbejder med danske forandringsagenter

Unge fra Kenya samarbejder med danske forandringsagenter

Når fire unge kenyanere på onsdag (den 21. august, red) sætter fødderne på dansk jord, er det med bagagen fuld af visioner om demokrati og bæredygtighed.

Det er den danske NGO VedvarendeEnergi, der har inviteret fire unge fra Nairobis slumkvarterer til Danmark,

hvor de sammen med danske unge fra projektet ”Bæredygtig Ung” drager rundt på skoler og efterskoler. Her skal de sammen med skolernes elever diskutere, hvordan unge kan tage hånd om deres egen og samfundets fremtid – i Kenya såvel som i Danmark.

Mette Raaschou fra VedvarendeEnergi ser frem til besøget: ”Håbet er, at kenyanerne og de danske unge kan inspirere hinanden og sammen finde ideer til at løse de meget forskellige udfordringer, som de unge står over for”.

Forbrug, vækst og klimaforandringer

De fire unge fra Kenya kommer alle fra Nairobis slumområde Kibera, hvor behovet for både reelt demokrati og bæredygtige løsninger har højeste prioritet. Her lever befolkningen både under elendige sanitære forhold og med udbredt korruption blandt de ledende politikere. Samtidig skal de unge også diskutere forbrug og vækst i vores del af verden, som jo i høj grad forårsager klimaforandringer i de fattige lande.

Kenyanerne får på deres tur rundt på skolerne følgeskab af unge forandringsagenter fra VedvarendeEnergis projekt ”Bæredygtig Ung”. Dét projekt er udtænkt og udført af unge og er opstået på grund af talrige henvendelser fra gymnasieelever, som ønsker at gøre deres skole mere bæredygtig. Til det formål har man uddannet en række forandringsagenter, der tager rundt på skoler i hele Danmark og laver præsentationer, der netop sætter fokus på hvordan eleverne og skolen kan nedsætte deres forbrug.

Demokrati og bæredygtighed

En af kenyanerne, der besøger Danmark, er Lydiah Dola, der både er fredsaktivist og sanger. For hende hænger kampen mod korruption og klimaforandringer sammen. ”Korruption betyder i mange tilfælde, at indsatsen for et renere miljø ikke får en chance, fordi de penge der bliver afsat til miljøforbedringer aldrig når frem til projekterne”, forklarer hun.

Projektet er støttet af Danidas oplysningspulje.

Scroll til toppen