Bæredygtig Ung og besøg fra Kenya
Bæredygtig Ung og besøg fra Kenya

Unge fra Kenya samarbejder med UngEnergi

Bæredygtig Ung og besøg fra Kenya

Da fire unge kenyanere i august måned satte fødderne på dansk jord, var det med bagagen fuld af visioner om demokrati og bæredygtighed.  Sammen med danske unge fra projektet ”Bæredygtig Ung” har kenyanerne draget rundt på skoler og efterskoler.

Her har de sammen med skolernes elever diskuteret, hvordan unge kan tage hånd

om deres egen og samfundets fremtid – i Kenya såvel som i Danmark.

 

Globale problemer på dagsordenen

Maria Graversen fra VedvarendeEnergi fortæller, at besøget har været til stor inspiration for begge parter: ”Udfordringerne for Kenya og Danmarks fremtid er selvfølgelige meget forskellige, men omvendt er mange af de emner, som er blevet diskuteret rundt om på skolerne globale problemstillinger, som kræver handling på tværs af kontinenter. Vi har oplevet et kæmpe engagement hos både de kenyanske unge og de danske elever, så alt i alt har det været en stor oplevelse for begge parter”.

Demokrati og bæredygtige løsninger

De fire unge fra Kenya kommer alle fra Nairobis slumområde Kibera, hvor behovet for både reelt demokrati og bæredygtige løsninger har højeste prioritet. Her lever befolkningen både under elendige sanitære forhold og med udbredt korruption blandt de ledende politikere. Samtidig skal de unge også diskutere forbrug og vækst i vores del af verden, som jo i høj grad forårsager klimaforandringer i de fattige lande.

Forandringsagenter er med på tur

Kenyanerne får på deres tur rundt på skolerne følgeskab af unge forandringsagenter fra VedvarendeEnergis projekt ”Bæredygtig Ung”. Dét projekt er udtænkt og udført af unge og er opstået på grund af talrige henvendelser fra gymnasieelever, som ønsker at gøre deres skole mere bæredygtig. Til det formål har man uddannet en række forandringsagenter, der tager rundt på skoler i hele Danmark og laver præsentationer der netop sætter fokus på hvordan eleverne og skolen kan nedsætte deres forbrug.

Scroll to Top