nyhed peace
Hjem > Unge kenyanere skal forhindre voldelige optøjer
nyhed peace

Unge kenyanere skal forhindre voldelige optøjer

nyhed peace

Det enorme slumområde Kibera i Kenyas hovedstad, Nairobi, var i 2007 skueplads for drab og voldelige optøjer i forbindelse med valget. I disse dage holder man vejret i Kenya, for valgresultatet fra det netop overståede valg er ikke kommet endnu. Og mange frygter, at det kan føre til lignende optøjer og uroligheder som i 2007.

Dialog og tolerance

VedvarendeEnergi har op til valget arbejdet med slumområdets unge for at uddanne demokratiambassadører i forbindelse med et freds- og forsoningsprojekt. ”Projektet handler især om at skabe større dialog og tolerance mellem unge fra forskellige etniske grupper i Kibera. Desuden handler det om at øge de unges viden om de konstitutionelle rettigheder, som også ungdommen har i forbindelse med et valg”, fortæller Maria Graversen, som er projektkoordinator hos VedvarendeEnergi.

Kibera holder vejret

Projektet er kommet i værk sammen med den kenyanske NGO Umande Trust. Her arbejder Elijah Odundo som projektleder, og han fortæller, at stemningen i Kibera både er optimistisk og spændt på samme tid: ”Valget er indtil videre forløbet fint i Kibera. Der har ikke været større sammenstød, og i dag (8. marts, red.) er der faktisk unge, som fejrer den gode start på valget. Men vi ser også, at folk er begyndt at samle sig i de forskellige etniske grupperinger. De fleste er vældig nervøse og synes, at det er for tidligt at fejre valget. Vi kender jo ikke resultatet endnu og ved ikke hvordan, det vil blive modtaget”, fortæller Elijah Odundo fra Umande Trust.

Musikfestival

Projektet er en kombination af dialogaktiviteter mellem forskellige etniske grupper og vælgeruddannelse, hvor lokale ungdomsorganisationer støttes i at gennemføre tværkulturelle aktiviteter som musik, drama, sport og vælgeruddannelse. I den forbindelse var VedvarendeEnergi med til at arrangere en musikfestival i december 2012, hvor de danske musikere Wafande og Pharfar var på scenen.

”De centrale budskaber i projektet er klare – folk skal tale sammen og acceptere hinanden – uanset etniske tilhørsforhold, og unge må stå frem og tage ansvar for at skabe et fredeligt Kibera og undgå optøjer”, slutter Maria Graversen.

freds- og forsoningsprojekt i KiberaLæs mere om vores Freds- og Forsoningsprojekt i Kibera

 

Scroll til toppen