UngEnergi gør klar til Roskilde Festivalen

Når Roskilde Festivalen begynder lørdag den 29. juni kl. 18, er UngEnergi med. I samarbejde med Roskilde Festivalen og en række andre organisationer står UngEnergi for det såkaldte Makerspace i festivalens bæredygtige område, Dreamcity.

Sunpower to the people

Under sloganet “Sunpower to the People” giver UngEnergi festivaldeltagerne mulighed for at bygge egne solcelleopladere, som kan give strøm til mobiltelefoner under festivalugen. UngEnergi bidrager også med bl.a. et grød-hack, hvor deltagerne kan få dulmet tømmermændene med et morgenmåltid fremstillet ved hjælp af solenergi. Herefter kan de interesserede bytte et stykke tøj og forskønne deres festival-look – ganske uden unødig CO2-udledning.

40 udvalgte festival-deltagere har allerede bygget solcelleanlæg

Nogle af festival-deltagerne er dog allerede sikret bæredygtig strøm til deres lejre. Allerede i maj måned inviterede UngEnergi i samarbejde med Roskilde Festivalen 40 unge festivaldeltagere til en workshop, hvor de blev instrueret i at bygge store solcelleanlæg, som i festivalugen – hvis vejret ikke driller for meget – kan give rigelig strøm til lejrens energiforbrug.

Dream City Makerspace har åbent hver dag fra kl. 11-19.

 

Følg UngEnergis arbejde på Roskilde Festivalen

 

 

 

 

 

Scroll to Top