Hjem > UngEnergi på gymnasierne

UngEnergi på gymnasierne

 

UngEnergi på gymnasierne – et unikt koncept

UngEnergi har udviklet et helt unikt koncept, hvor vi hjælper unge på landets gymnasier med at få en mere bæredygtig hverdag og skole. Det unikke er, at vi lægger vægt på ung til ung-formidling, som giver unge konkrete redskaber og handlingsplaner til at gennemføre energibesparelser.

Projektet er tænkt som et ”nede-fra-og-op”-projekt, hvor elever informeres og motiveres til at 1) gå til skolens ledelse med konkrete bud på, hvordan skolen kan blive mere bæredygtig og 2) lave events og kampagner.

UngEnergi uddanner hvert år en række forandringsagenter, frivillige unge på 15-30 år, der tager rundt på skoler i hele Danmark og laver præsentationer, f.eks. til morgensamlinger. I præsentationen fokuseres der på de unge, og hvad de konkret kan gøre i deres hverdag for at leve mere bæredygtigt – vi kalder det for de ”Fem fede råd”.

Eleverne opfordres desuden til at etablere små aktionsgrupper, som aktivt kan arbejde for at gennemføre energibesparende tiltag på uddannelsesinstitutionerne. Forandringsagenterne fungerer som konsulenter for aktionsgrupperne, og i disse fora udvikles der forskellige events, som sætter fokus på bæredygtighed. Med etableringen af aktionsgrupper sikres den lokale forankring.

Der etableres desuden samarbejder mellem eleverne og det tekniske personale, og vi tilbyder et gratis energitjek af institutionen med en af vores energirådgivere fra EnergiTjenesten.

Facts om projektet

Projektet er blevet udtænkt, udviklet og fundraiset af unge frivillige i 2012-2013, og styres af de frivillige forandringsagenter fra UngEnergi. Vi har i 2012-2013 uddannet 12 forandringsagenter, som har været ude på landets gymnasier og holde oplæg om “De fem fede råd”. I 2013 har vores hold af forandringsagenter holdt oplæg for omkring 14.000 elever.

Projektet fik i 2012 Energifondens Studiepris, som blev overrakt af Klima- og Energiminister Martin Lidegaard, og i 2013 vandt projektet prisen for bedste projekt i Vores Omstilling i region Østjylland. Projektet er støttet af Velux Fonden og Energifonden.

Om forfatteren

Scroll to Top