Bliv frivillig hos VedvarendeEnergi

I VedvarendeEnergi tror vi på, at borgernes handlinger og folkelig opbakning baner vejen til forandring. Vi har gennem tiden erfaret, at frivillige kan noget helt særligt: De kan mobilisere og være rollemodeller. Derfor er meget af vores danske arbejde afhængigt af vores frivillige til både at formidle mulighederne for at bidrage til den grønne omstilling og engagere sig i kampen for at bremse klimaforandringerne.

De frivillige arbejder på gadeplan, i din lokale by og hjemme hos dig, men deltager også i debatten og forsøger at påvirke den politiske udvikling til en hurtig grøn omstilling af det danske samfund.

Du kan blive frivillig tilknyttet vores sekretariat i Århus på tre forskellige måder:

Global kommunikationsgruppe: Hos VedvarendeEnergi arbejder en lille frivilliggruppe med at formidle konstruktive og løsningsorienterede historier om klimaets globale følgevirkninger i lande som Mozambique og Kenya. Formålet med historierne er at engagere og oplyse, og gøre globale klima-historier vedkommende for et dansk publikum.

Gruppen har base i Aarhus og mødes hver 14. dag til et fælles arbejds- og redaktionsmøde. Gruppen udvælger og udvikler de opgaver, som der er interesse for at arbejde med. Aktuelt arbejdes med at udvikle et koncept for en podcast.

Tidligere har vi lavet en video om konstruktiv journalistik, for at blive skarpe på den løsningsorienterede tilgang, og vi har været tilknyttet et projekt, hvor VedvarendeEnergi lavede dobbeltportrætter om klima med unge fra Kenya og danske FGU-skoler.

Politisk frivilliggruppe: Gruppen er dels med til at formulere debatindlæg, skrive opslag på Facebook og anden udadvendt kommunikation, dels udarbejder gruppen policy briefs, baggrundspapirer og interne oplæg i
forbindelse med både advocacy arbejde og events, webinarer og politiske kampagner. Temaerne vil dreje sig om klimapolitik, herunder regeringens klimaplaner herunder cirkulær økonomi, folkelig deltagelse, energi og transport.

Ve-post: VedvarendeEnergi udsender hver 14. dag nyhedsbrevet Ve-post. Ve-post omhandler lokale og globale miljømæssige emner og problemstillinger, som altid sættes i relation til de projekter og fokusområder, vi har i VedvarendeEnergi.
Skribentgruppen arbejder tæt sammen med vores sekretariatsleder, og i samarbejde beslutter de, hvilket emne nyhedsbrevet skal behandle fra gang til gang.

Klimaagenter: VedvarendeEnergi er i gang med at opstarte et nyt projekt, hvor vi netop nu søger frivillige. Vil du være med til at gøre en forskel for klimaet, som du kan se med egne øjne med det samme?

Så meld dig som Klimaagent, og vær med til at ændre unges syn på klimaforandringer og bæredygtighed!

Som klimaagent skal du ud på skoler og afholde workshops om bæredygtige emner. Emnerne spænder fra fast fashion til workshops i lav-selv solcellebiler. Vi udvikler løbende på workshopsene, så du har rig mulighed for at præge dem, hvis du brænder for et bestemt område!

Gennem projektet får du undervisningserfaring i verdensmålene og projektledelse, samtidig med at du motiverer andre unge til at tage klimahandling.

I starten af projektet bliver du klædt på til at kunne afholde forskellige typer af workshops og til at udføre projektledelse. Her vil et af fokusområderne være motivationsskabelse, som giver dig redskaber du kan tage dig med videre. Efter workshopskurset forventer vi at du deltager i mindst 4 forskellige workshops, hvor tidspunkterne bliver tilpasset din hverdag, og er derfor fleksibelt. Undervejs vil der løbende være sparring med sekretariatet. Workshopsene bliver afholdt i Østjylland og Østsjælland. Læs mere her.

VedvarendeEnergi hjælper dig videre

Det kan være svært at se, hvordan man som enkeltperson kan gøre en reel forskel. Vores frivillignetværk fokuserer på aktiviteter, der skaber handling og forandring.
Vores tilgang er aldrig en løftet pegefinger, men en positiv kommunikation af mulighederne for et mere bæredygtigt liv.
Med aktiviteterne får vi flere og flere danskere til at gøre en aktiv indsats for at ændre deres vaner og skabe konkrete resultater.
Sammen kan vi bremse klimaforandringerne.

Bliv frivillig
Udfyld formularen til højre, hvis du har lyst til at blive frivillig og gøre en forskel sammen med os.
Har du allerede nu særlig interesse i at høre mere om én af de tre grupper, kan du skrive det i feltet i formularen.
Vi glæder os altid over nye kræfter og vil kontakte dig hurtigst muligt.
Har du spørgsmål i mellemtiden, kan du rette dem til frivillig@ve.dk.

Du skal ikke være medlem for at blive frivillig hos VedvarendeEnergi, men du er altid meget velkommen til at melde dig ind i vores forening.

Bliv frivillig


Scroll to Top