Borgeren i centrum

Alle har mulighed for at tage ansvar. Hos VedvarendeEnergi står borgeren i centrum, og vi lytter til hver eneste tanke, så vi får det meste ud af vores arbejde, og for at alle føler sig hørt. Den grønne omstilling kan kun lykkes, hvis vi husker alle i processen, og det kan vi kun opnå, i at lytte til alles holdninger.

I 2019 havde vi to politiske satsninger med borgeren i fokus; bedre klimainformation på forbrugsvarer og en flyafgift på passagerer. Begge emner var om- drejningspunkt i arrangementer på Folkemødet, på flere debatarrangementer med folketingsmedlemmer og EU-parlamentarikere, samt løbende i indlæg i landsdækkende aviser og under møder med de po- litiske ordførere fra begge sider af folketingssalen. Desværre blev flyafgifter i 11. time taget af for- handlingsbordet for Finansloven 2020, men presset fortsættes, så det forhåbentligt bliver en del af klima- handlingsplanerne, der forventeligt kommer i 2020. Bedre klimainformation på forbrugsvarer arbejdes der også videre med, da der både er åbninger fra erhvervslivet og fra politisk side.

ungenergi_femfededage

lokale miljø- og energiforeninger

I dag har vi 11 forskellige lokale miljø og energiforeninger i Danmark

I Vestjylland, Vendsyssel, Vesthimmerland, Ærø, Bornholm, Samsø, Høje-Taastrup, København, Sønderjylland, Sønderborg og Himmerland er der allerede Energi- og Miljøorganisationer, som du kan være med i. Det giver mulighed for enhver, at være med i den grønne omstilling.

Læs mere
Skærmbillede 2020-12-14 kl. 14.11.54

FGU (produktionsforeninger)

Et projekt, som inkuderer børn og unge

I 2019 begyndte vi at arbejde med aktiviteter rettet mod unge, der ikke traditionelt er blevet hørt i forhold til den grønne omstilling. En grøn temauge på en produktionsskole i Grenå førte til et nyt samarbejde om at engagere eleverne yderligere i bæredygtige produktionsformer og tanker. I Aarhus gav en kommunal pulje støtte til, at vi gennem små videoproduktioner kan indhente erfaringer med grøn omstilling blandt unge i udsatte boligområder.

Læs mere
Skærmbillede 2020-12-14 kl. 13.46.16

Community adaptation and action plans

Et program i det sydlige kenya, som giver borgerne mulighed for at dele deres erfaringer med at tilpasse sig klimaforandringerne

I det vestlige Kenya giver vores program igennem organisering af helt almindelige småbønder mulighed for, at samle deres erfaringer med at tilpasse sig klimaforandringerne i såkaldte community adaption and action plans. Planerne har blandt andet fokus på klimaresistente afgrøder, vandingssystemer, men også praktiske energiløsninger. 

Læs mere