Fælles skaber vi

En grundlæggende metode i VedvarendeEnergi’s arbejde har altid været, at skabe et sammenhæng mellem folkelig mobilisering, praktiske aktiviteter, og politisk arbejde. Vi tager udgangspunkt i den givne problemstilling og søger bæredygtige løsninger i fællesskaber og gennem partnerskaber.

For at skabe folkeligt engagement i grønne omstillingsprocesser kræver det, at vi styrker vores metoder til at mobilisere og engagere borgere i fællesskaber. Dette vil foregå gennem kompetenceopbygning blandt frivillige og ansatte, samt ved at indgå værdiskabende partnerskaber og alliancer og pleje relationer til vores eksisterende partnere både i Danmark og internationalt.

Læs her om forskellige projekter, som viser, hvad fælleskabet hos VedvarnedeEnergi gør for at opnå mål og for at øge motivationen.

ungenergi_femfededage

UngEnergi

5 Lokalforeninger, Roskildefestival, Folkemødet og meget mere

UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling og fokuserer på handlingsorienterede ung-til-ung aktiviteter. Ud over at arrangere mange aktiviteter på festivaler og gymnasier, udvikler afdelingen løbende kampagner, happenings og events, der på en sjov og finurlig måde viser unge vejen mod en mere bære- dygtig adfærd - i alt fra julegaver til transportvaner. UngEnergi har lokalforeninger i Roskilde, København, Odense, Aarhus og Aalborg. 

Læs mere
forside

Frivillig ved VedvarendeEnergis sekretariat

Ve-post, global klimaformidling og politik

På VedvarendeEnergis sekretariat i Århus har vi forskellige frivilliggrupper, som arbejder i grupper med politik, Ve-post og formidling af internationalt arbejde. For eksempel kan du være skribent for Ve-post, diskutere politik i den politiske gruppe, eller arbejde med formidling og lave film til den globale formidlingsgruppe.

Læs mere
månedens-reparatør

De grønne borgergrupper

I Ballen på Samsø, Hårløv i Stevns, Langå i Østjylland og Årslev på Midtfyn.

Projektet har fokus på klima og bæredygtighed i lokalområdet. Grupperne består af primært mænd på 60+ med interesse for klima, miljø, teknik og natur. Alle grupper har etableret reparations-værksteder. Nogle tilbyder desuden vejledning om energirenovering og arbejder på at etablere naturstier. Gruppernes værksteder er i Ballen på Samsø, Hårløv i Stevns, Langå i Østjylland og Årslev på Midtfyn.

Læs mere
Scroll til toppen