Fælles skaber vi

En grundlæggende metode i VedvarendeEnergis arbejde har altid været at skabe sammenhæng mellem folkelig mobilisering, praktiske aktiviteter, og politisk arbejde. Vi tager udgangspunkt i den givne problemstilling og søger bæredygtige løsninger i fællesskaber og gennem partnerskaber – båret af folkeligt engagement.

At skabe folkeligt engagement i grønne omstillingsprocesser kræver, at vi kontinuerligt styrker vores metoder til at mobilisere og engagere borgerne i grønne fællesskaber. Det gør vi gennem kompetenceopbygning hos både frivillige og ansatte, samt ved at indgå i værdiskabende partnerskaber og alliancer med organisationer og grupper, der også har fokus på mobilisering og fællesskaber – og ved at pleje relationerne til vores eksisterende partnere både i Danmark og internationalt.

Herunder kan du læse flere eksempler på forskellige aktiviteter og projekter, der viser, hvad de forskellige fællesskaber i VedvarendeEnergi gør for at opnå deres mål og for at øge motivationen.

ungenergi_femfededage

UngEnergi

5 Lokalforeninger, Roskildefestival, Folkemødet og meget mere

UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling, som fokuserer på handlingsorienterede ung-til-ung aktiviteter. Ud over at arrangere mange aktiviteter på festivaler og gymnasier, udvikler afdelingen løbende kampagner, happenings og events, der på en sjov og finurlig måde viser unge vejen mod en mere bæredygtig adfærd – i alt fra julegaver til transportvaner. UngEnergi har lokalforeninger i Roskilde, København, Odense, Aarhus og Aalborg. 

Læs mere
forside

Frivillig ved VedvarendeEnergis sekretariat

Ve-post, global klimaformidling og politik

På VedvarendeEnergis sekretariat i Aarhus har vi forskellige frivilliggrupper. De arbejder med politiske indsatser, formidling af arbejdet med grøn omstilling i vores nyhedsbrev, VE-post, og formidling af internationalt udviklingsarbejde. Som frivillig kan du for eksempel være skribent for VE-post, diskutere politik i den politiske gruppe, eller arbejde med formidling og lave film i Den Globale kommunikationsgruppe.

Læs mere
månedens-reparatør

Grønne Værksteder

I Ballen på Samsø, Hårløv i Stevns, Langå i Østjylland og Årslev på Midtfyn

Projektet har fokus på klima og bæredygtighed i de aktuelle lokalområder. Grupperne består primært af mænd på 60+ med interesse for klima, miljø, teknik og natur. Alle grupper har etableret reparationsværksteder – heraf navnet Grønne Værksteder. Nogle tilbyder desuden vejledning om energirenovering og arbejder på at etablere naturstier. Gruppernes værksteder er i Ballen på Samsø, Hårlev i Stevns, Langå i Østjylland og Årslev på Midtfyn – og flere er på vej.

Læs mere
Scroll to Top