Brænder du for at formidle globale klimaforandringer?

Klimaorganisation søger frivillige til ny, klimajournalistisk gruppe

VedvarendeEnergi starter en frivilliggruppe, der skal formidle konstruktive og løsningsorienterede historier om klimaets globale følgevirkninger i lande som Mozambique og Kenya. Formålet med historierne er at engagere og oplyse og gøre komplekse og fjerne klimahistorier vedkommende for et dansk publikum. Gruppen får base i Aarhus.

 • Nysgerrig? Så kom til infomøde torsdag d. 12. december kl. 16-20. Læs mere nederst

Tjek Facebook-begivenheden ud her hvor du også kan tilmelde dig.

Vi ønsker at sammensætte en gruppe på ca. 8-10 engagerede kommunikationsfolk, der med forskellige interesser og kompetencer kan supplere hinanden. Vi søger derfor folk med erfaring og/eller interesse indenfor følgende:

 • Journalistisk tekstproduktion
 • Fotojournalistisk
 • Videoproduktion
 • Hjemmeside/webdesign
 • Lydproduktion (fx podcast)
 • Samt viden eller erfaring med global klima-omstilling, udviklingsarbejde, energiomstilling, Afrikastudier o.l.

Vi er meget interesseret i dig, der har en stor viden om og/eller et stort engagement i udviklingsarbejde, globale samfundsforhold, fødevaresikkerhed, klimaforandringerne m.m. Uanset hvilke kompetencer og viden du kommer med, så vil der være rig mulighed for at fordybe og dygtiggøre sig, og få erfaring med formidling og konstruktiv journalistik.

Mål

 • At formidle komplicerede klimahistorier, som er forståelige og vedkommende for en bredere skare, således at global klimaoplysning kan nå ud til flere.
 • At producere digitalt indhold med afsæt i VedvarendeEnergi’s klimaprogram i Kenya og Mozambique via konstruktiv-kritisk journalistik med vægt på seriøsitet og opbyggelighed.
 • At forbinde folk på tværs af landegrænser omkring de fælles, globale klimaudfordringer – en forståelse af ”os” i stedet for ”dem og os”.

Frivilliggruppen er for dig, der:

 • Har lyst til at formidle komplicerede om globale klimahistorier til et dansk publikum.
 • Har motivation for at skærpe dine kompetencer med at producere journalistisk formidling.
 • Kan sige ja til at indgå i en fast arbejdsgruppe, hvor man arbejder professionelt med aftaler, deadlines og kontakt til eksterne partnere.
 • Sætter pris på at få medbestemmelse og tage ejerskab.
 • Er klar til at arbejde både kreativt og med løbende faglig efterkritik og feedback.

Vi kan ikke tilbyde løn, men til gengæld er der afsat projektmidler, som giver gode betingelser for at skabe formidlingsprodukter af høj kvalitet. Du vil desuden få sparring af erfarne og kompetente fagfolk, samt mulighed for at afprøve nye sider af din egen faglighed

Hvem er vi
VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere end 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Klimaforandringerne kender ingen grænser. Derfor er VedvarendeEnergis indsats både lokal, national og international. Vores aktiviteter spænder fra miljøgrupper på danske ungdomsuddannelser, møder med politikere til støtte af lokale borgergrupper i det østlige og sydlige Afrika.

Læs om vores arbejde på www.sustainableenergy.dk og se eksempler på formidling af globale klimahistorier på www.klimaansvar.ve.dk

Vil du høre mere?
Torsdag d. 12. december kl. 16-20 i Klosterport 4x, 3. sal, 8000 Århus C, afholder vi et uforpligtende infomøde for alle, der gerne vil høre mere om vores kommende frivilliggruppe. Her vil der være oplæg om vores aktuelle, internationale projekter og konstruktiv journalistik, diskussion og mulighed for hyggelig, uformel snak med andre klimaengagerede.

Har du ikke mulighed for at deltage i mødet eller har du spørgsmål af den ene eller anden art, så tøv ikke med at skriv en mail til lk@ve.dk.

Send en kort ansøgning til cc@ve.dk senest d. 19. december. Skriv lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være med!

Og meld dig til vores infomøde den 12. december her

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

 

 

Scroll to Top