Spar 1.000 kroner ved at sende dit varmeanlæg på ferie nu

PRESSEMEDDELELSE FRA HOFOR OG ENERGITJENESTEN

Nemt tip til dig i maj: Det er ikke kun dig selv og familien, der har godt af ferie henover sommeren. En familie i en villa kan typisk spare ca. 1.000 kroner på varmeregningen ved at sommerlukke varmeanlægget. Det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie – og det kan med fordel være allerede nu. 

Nu hvor de lunere temperaturer udenfor for alvor har meldt sig, lukker de fleste for varmen i deres radiatorer, men hvis du kun lukker for radiatorerne i huset og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og dét koster på din varmeregning.

Man kan sammenligne det lidt med en bil, der står i tomgang. Den energi der bliver brugt på det, får man jo ikke gavn af, og det koster på regningen. På denne tid af året vil vi derfor gerne minde villaejere om, at det er en rigtig god ide at sommerlukke varmeanlægget, på samme måde som man slukker for motoren i bilen, når man ikke bruger den, siger Jimmi Eiberg Jensen, som er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR.

Det er ikke nok kun at lukke radiatorer
Det kan godt betale sig at give varmeanlægget ferie, for en villafamilie kan typisk spare 3-5 procent på den årlige varmeregning alene ved at huske at sommerlukke deres varmeanlæg.

Vi plejer at sige, at 15. maj er datoen, hvor vi anbefaler at sende varmeanlægget på sommerferie, for midt i maj plejer foråret at have bidt sig fast, og derfor behøver man hverken have tændt for radiatorerne eller varmeanlægget. Men allerede nu er det jo rigtigt lunt i år, så man kan godt gøre det allerede, hvis man alligevel har slukket for radiatorerne, siger Jimmi Eiberg Jensen fra HOFOR.

Det tager kun 5 minutter
Husker du at sommerlukke anlægget, er der ikke kun penge at spare men også CO2. Ud over at spare cirka 1.000 kroner på varmebudgettet, kan en villafamilie også glæde sig over, at de mindsker deres CO2-udslip med omkring 100 kilo om året.

– Og det tager som hovedregel kun fem minutter at finde sommerventilen, lukke for den og efterfølgende slukke for cirkulationspumpen på fjernvarmeanlægget – så har anlægget fået ferie. De få minutters indsats kan du så veksle til sjove ferieaktiviteter for hele familien eller masser af is hele sommeren, siger Jimmi Eiberg Jensen.

Se i denne video, hvordan du sommerlukker: https://youtu.be/EdbMwaTT-ZY

Vil du vide mere? Så kontakt:

Jimmi Eiberg Jensen, projektleder hos HOFOR på 2795 4682 eller jiej@hofor.dk

Nina Maria Klok, pressekontakt hos HOFOR på 2795 2135 eller nimk@hofor.dk

 

Sådan sommerlukker du

Det er nemt at sende sit fjernvarmeanlæg på ferie:

  • Luk for anlæggets sommerventil.
  • Sluk for cirkulationspumpen.
  • Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”.
  •  Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage.

 

Scroll to Top